Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt áfonyás scone

Aszalt áfonyás scone
Aszalt áfonyás scone
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A GoodFood magazinban találtam, rögtön ki is próbáltam. A friss cseresznyét helyettesítettem aszalt gyümölccsel. A scone eredetileg Skóciából származik, de mára már egész Nagy-Britanniában elterjedt. Ebből a mennyiségből kb. 15 db édes pogácsa lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kávé, tea mellé fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát legalább fél órával a felhasználás előtt beáztatjuk langyos vízbe.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát, és a kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a cukrot.
  3. Adjuk hozzá az írót (vagy fele-fele arányban 12%-os tejföl-tej keveréket), és a tojást, valamint a vízből kinyomkodott áfonyát. Egy viszonylag lágy tésztát keverünk, szükség esetén még lehet kevés tejet hozzáadni.
  4. A tésztát borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk kb. 3 cm vastagságúra, és szaggassunk belőle kb. 6 cm átmérőjű pogácsákat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük, ne túl közel egymáshoz, mert nőni fognak. Tetejüket kenjük meg tejjel, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
  6. Sűrű tejszínnel, vajjal, lekvárral tálalhatjuk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 194
elküldve: 7
receptkönyvben: 213
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszalt áfonyás scone-édes omlós skót pogácsa, édes pogácsa, áfonyás pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Mon, 2014-03-17 22:37

Kedves Livi!
Igazából nem szeretek olyan receptet innen a Nosalty-ról kiválasztani, ahol még nincsen egyetlen hozzászólás sem, de szentül meg voltam győződve, hogy finom lesz. És tényleg nagyon finom lett! A barátnőm átjött ma délután a kisfiával hozzánk, és gondoltam, hogy ez az édes pogácsa pont megfelelő lesz egy kávéhoz, illetve a gyerekek sem kenik vele össze magukat. Mi felnőttek vajjal és stílszerűen epres-vörös áfonyás lekvárral ettük, a gyerekek (2 évesek) csak úgy magában, mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm a receptet!
Üdv, Adrienn

722
finomliszt 45 dkg
szódabikarbóna 0.5 tk
sütőpor 2 tk
vaj 10 dkg
porcukor 2 púpozott ek
1 tk
vanília kivonat 1 kávéskanál
aszalt gyümölcsök 8 dkg
író 275 ml
tojás 1 db