Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt áfonyával és baconnel töltött ravioli

Aszalt áfonyával és baconnel töltött ravioli
Aszalt áfonyával és baconnel töltött ravioli
60 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma szabadnapos voltam, tehát egyértelmű volt, ma kell elkövetnem ezeket a tésztákat, amikbe beleszerettem a tisztatészta blogon. Készültem már néhány napja az elkövetésükre, de nem volt alkalom. Én lelkes híve vagyok a friss tészta készítésének, mert szinte semmi idő alatt, minimális ráfordítással isteni ételek készíthetők el így. Na, ez a tészta nem az a tészta. Igencsak oda kellett tenni magamat, hogy legyen türelmem elkészíteni ezeket a finomságokat. Most már tudom, miért törtem magam. Nekem a látvány, az ízek igazán megérte a fáradozást. De legjobban az, hogy most ezt újra leírjam, mert itt jártam, amikor egy figyelmetlen gombnyomással kiléptem az oldalról. De a tészta annyira elvarázsolt, hogy még ekkor sem fogyott el a türelmem, hanem nekiálltam újra idekörmölni a sikeremet, örömömet. Félretettem a férjemnek is egy jókora adagot, sajnos, mire holnap megjön, ez már nem lesz ugyanolyan, de még így is öröm lesz megkóstolni. Bezzeg én, mint Döbrögi, úgy nézek ki.

hozzávalók / 4 adag

A fehér tésztához

A piros tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, kevés vízben puhára főzzük, turmixoljuk.
  2. A tésztákat összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A kétféle tésztát kinyújtjuk kb. 1 mm-re (ha szerencsések vagyunk, és van tésztanyújtógépünk, akkor 7-es fokozat).
  4. Alaposan lisztezett deszkán mindkét tésztából kis köröket szúrunk ki, amit az ellenkező színű tésztába behelyezünk a keletkezett lyukakba, majd tovább nyújtjuk a tésztát (cél: tésztanyújtógép 4-es fokozat, kb. 0,5 mm).
  5. Az immár pöttyös tésztából ravioli készítővel 12 cm átmérőjű köröket vágunk ki, melyek közepébe betöltjük a félbe vágott baconcsíkba tekert 4 szem áfonyát, majd a tésztakészítőt félbehajtva "összeforrasztjuk" a tésztaszéleket.
  6. Lobogó sós vízben 2 perc alatt megfőzzük őket (egyszerre csak keveset, hogy ne ragadjanak össze), majd leszűrjük őket, és kevés olajat spriccelünk rájuk. (A durum tésztát nem kell leöblíteni.)
  7. Feketeribizli lekvárral, ribizlifürtökkel, mentalevelekkel tálaljuk őket. (Vagy ki mit szeret.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pöttyös ravioli házilag, baconös aszalt gyümölcsös ravioli, töltött ravioli feketeribizlivel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vajaskenyér
vajaskenyér Sat, 2013-05-04 14:32

Kedves Évi néni, sokáig kerestem, de megtaláltam a 10 és 12 cm-es ravioli vágót és hajtogatót az OKTOGON Kkt.com webáruházban olcsón rozsdamentes német acélból 5 év garanciával és sokkal könnyebb és gyorsabb az isteni recepted elkészítése, köszi a család nevében, Üd.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-05-04 17:21

Kedves Vajaskenyér!
Arra következtetek,hogy ezek szerint más jellegű tésztavágók is lehetnek ebben az üzletben. Máris keresem a neten, mert nagy mániám a tésztakészítés. Köszönöm a hírt. remélem neked is annyira fog ízleni a tészta, mint amennyire én szerettem.Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-11 12:22

Nagyon guszta, és biztosan finom is, a nehézség ellenére, megéri a fáradtságot.:-o
Köszönöm.
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-08-11 17:23

Nem titok, párban készült a másikkal, de nem szerettem volna egyforma ízben készíteni, ezért esett erre a választásom, meg azért mert bekukkantottam a hűtőmbe, mit is találok ott. Köszönöm szépen az elismerést. Mire elkészültem, én is megveregettem a saját vállam, mert ez elég pepecs munka volt. nagyon örülök, hogy elkészítettem. Minden tiszteletem és rajongásom Petráé a tisztatészta blogon, hogy gyártja ezeket a gyönyörűségeket fáradhatatlanul. Ezt tényleg csak az értékeli, aki szeret friss tésztát készíteni. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-08-12 17:48

Kedves Évi néni!

Mesésen gyönyörű, Neked és természetesen Petrának is nagy tiszteletem, és örülök, hogy ilyen csodákra vagytok képesek, és ezt meg is osztjátok velünk, (erre a Petra féle blogra meg rábukok, és szétnézek),- imádjuk a tésztát, / és kaptam tésztagépet is, lehet majd csak fogom használni valamikor? , széles metélt, és hasonlók ? / sőt, ilyen formám is van régóta, amilyen a tiéd itt a képen, de egy-két ötletem volt eddig a töltéssel kapcsolatban csak,- az biztos, hogy a friss tészta munkaigényes ugyan, de finom. Nagyon. :-o

/ A nyár nagyon elment, nem rég volt tanévzáró, de sok program, és nem nyárinak mondható miatt, eléggé elfoglalt voltam, alig főztem olyat, amit még tavasszal elterveztem,és ráadásul ide fel akartam rakni, ezért mások csodás alkotásai örvendeztette a családom szemét és étvágyát! :-o /

Nagyon ügyes vagy, gondoltam hogy egy napi alkotás, mesésen ügyes és finom étkek lehettek.

Szép vasárnap délutánt, a jövőhétre azért még nyárias időt, kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-08-12 18:56

Kedves Évi!
Nagyon köszönöm az elismerést. Én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem macerás a friss tészta. Sőt, nem igen vesz több időt igénybe az elkészítése, mintha a készet főzöd. Főleg a mai gépesített háztartásokban. Felteszünk ugye egy nagy fazék vizet forrni, mert sok vízben kell főzni a tésztát. A dagasztógép 1 perc alatt összegyúrja a tésztát. 10 percet pihenteted, géppel kinyújtod, felszabod és 2 perc alatt megfőzöd. Nagyon gyorsan megvan. Igaz, nem elég a tésztás zacskót elővenni, hanem előveszed a deszkát, a tésztanyújtó gépet, + elmosod ezeket és a dagasztót, de hisz ez is néhány perces munka. Cserében a friss tésztánál nagyobb csoda nem kell. Én nem voltam egy tészta evő, de mióta készítem, sokkal többet megeszek. A durumliszt használatával pedig a tojást is elhagyhatod. Kell ennél több indok? Éljen a friss tészta! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-13 10:50

Ez nem csak leírva így, hanem elkészítve is tényleg gyors, finom, és variálhatóság szempontjából is nagyon megfelelő étel.:-o
Mosogatni meg úgyis kell...:-)
Legalább élvezettel készíti az ember!!!!, és a gépesítés, tényleg nagy segítség, jöhet a durumliszt, a tojás úgyis drága, remélem, sikerül elkészíteni hasonló finomakat, nem beszélve a friss szélesmetéltről sem, az is finom, és variációk sokasága van ízekre, tésztaformákra.:-o
Köszönöm, teljesen igazad van.
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

399
durumliszt 10 dkg
víz 0.5 dl
1 csipet
durumliszt 10 dkg
cékla 5 dkg
1 csipet
bacon 10 dkg
vörösáfonya 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
feketeribizli lekvár 10 dkg
piros ribizli 3 dkg
menta 0 ízlés szerint