Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt áfonyával töltött mézes csók

Aszalt áfonyával töltött mézes csók
Aszalt áfonyával töltött mézes csók
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagyon kedves ünnep a Karácsony, mert minden gyermekem hazajön a jó, meleg családi kuckóba!

Ilyenkor jókat eszünk, jókat nevetünk, és mindenki hoz egy tepsi saját maga által készített süteményt, ami mindig

"meglepi" a többiek számára. Ilyenkor zeng a ház a jókedvtől, feltöltődünk egész évre! Ezekből a pici, apró élményekből

szemezgetünk  a következő Karácsonyig.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

ajánlat

Előző nap is el lehet készíteni a tésztáját, és másnapig hűtőben pihentetjük.

Tölteléke lehet még :mazsola, bármilyen aszalt gyümölcs, pici birsalmasajt vagy egy csepp kemény szilvalekvár,

lehet: mandula, dió, mogyoró...

Szerintem csak a fantáziánk szab határt. Az előkészületi időn csak a gyúrást értem, a sütési idő pedig egy tepsire értendő!

Ezzel a mennyiséggel  én egész délelőtt dolgoztam. Sok türelmet és jó munkát ! Megéri.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet a mikróban felforrósítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a margarint is, hogy puhább legyen.
  2. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, a fűszereket.
  3. Beleöntjük a fenti keveréket, majd beleütjük a tojássárgákat.
  4. Ha nem akar összeállni, pici tejjel segíthetünk.
  5. Kb. 10 db pogácsára osztjuk, fél órát pihentetjük.
  6. Egyenként kisodorjuk, eldaraboljuk tetszés szerinti darabokra, mint a nudlit. Mindegyik közepébe belenyomunk 3-4 szem áfonyát, és két tenyerünk között golyókat formálunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 centire rakjuk, és 15 perc alatt világos barnára sütjük.
  8. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött a citromlével simára, fényesre verjük, két tálba osztjuk.
  9. A süti egyik felét az egyik tálba, a másikat a másikba szórjuk.
  10. Lazán elkeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, vékonyan, ha kell, négy részletben is, száríthatjuk 100 fokon, 10 percig légkeveréssel.
  11. Ha kivesszük, még lágy egy kicsit, a sütőpapíron hagyjuk megszáradni. Süteményes dobozokba rakva Karácsonyig is frissen marad.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 235
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes puszedli, áfonyás-mézes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gevi1931
Livi / gevi1931 Sun, 2012-01-08 08:14

Kedves Anci! Nagyon örülök a válaszodnak, most lesz a lányom névnapja és szereti a mézest, no meg az áfonyát,
megfogom sütni Jó pihenést szép vasárnapot, puszi Lívi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-01-09 06:07

Kedves gevi1931 !
Köszönöm a jókívánságaidat. Nagyon Boldog Névnapot kívánok a kislányodnak !
Jó munkát hozzá, várom a visszajelzést ! Szép hetet kívánok neked ! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-01-07 17:50

Kedves gevi1931 !
Köszönöm az érdeklődést, igen puha marad. December második hetében sütöttem egy jó nagy adagot,
zárható dobozban szoktam tartani, még talán puhább is, mint az első napokban !
Az ízek is jól összeérnek, finom, még ma is van egy kevés belőle.Szép estét ! Üdv: Anci

1560
finomliszt 100 dkg
szódabikarbóna 0.5 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 40 g
margarin 25 dkg
méz 45 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 3 db
tej 0.5 dl
tojásfehérje 5 db
cukor 75 dkg
citromlé 1 ek
áfonya 20 dkg