Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt gyümis cantuccini

Aszalt gyümis cantuccini
Aszalt gyümis cantuccini
57 perc / előkészület: 10 perc sütés: 47 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy díszcsomagolású, aszalt gyümölcsös kosárkát néhány hónapja. Volt benne szilva, kivi és marcipánnal töltött datolya, zöld cseresznye és kókuszgolyónak beállított tejpor és cukor keverék. Tömény, nagyon geil, önmagában szinte ehetetlen darabok. És valamit kezdenem kellett velük. Egy nem túl édes tésztával sütve szelidítettem meg. Nem ez az első cantuccini recept az oldalon, nem is a második. De hátha valaki épp most, a friss gyümölcsök szezonjának kellős közepén kap kedvet hozzá. A marcipán hamisítványt a datolyák belsejéből és a kókuszgolyókat elimináltam. Brrr.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón egy, langyosan egy, hidegen egy. Tejbe, kávéba mártogatva nagggyon eteti magát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miközben előmelegítjük a sütőt, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, kimérjük a hozzávalókat, felaprítjuk az aszalt gyümölcsöket.
  2. Lereszeljük a citrom héját, picit megolvasztjuk a vajat a mikróban.
  3. Egy mély tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral, a cukorral, a fahéjjal/kardamommal és a citromhéjjal. Majd a kezünk segítségével eldolgozzuk benne a megolvasztott vajat, ezután a 2 egész tojást, végül beledolgozzuk a gyümölcsöket is.
  4. A sütőpapíron vastagabb hengerré sodorjuk - tömörítjük, lelapítjuk kissé a tetejét, széleit beigazgatjuk.
  5. 30-35 percet hagyunk neki sülni, ekkor kivesszük, és kb. 1 cm széles szeleteket kanyarítunk belőle, egymás mellé sorbafektetjük a tepsiben, és további 10-12 percre visszatoljuk a csőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 487
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz aszalt gyümölcsös keksz, cantuccini, cantuccini aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

376
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
finomliszt 5 dkg
nádcukor 7 dkg
vaj 3 dkg
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 kk
fahéj 1 kk
aszalt gyümölcsök 15 dkg