Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt gyümölcsös bejgli

Aszalt gyümölcsös bejgli
Aszalt gyümölcsös bejgli
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom tiltakozik a diós és mákos változatra. Ezt nagyon szeretik. Azonnal 6 rúddal készítettem, mert mi keveset fogyasztunk, de így meg tudom lepni szeretteimet is. Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához (6 db fél kg-os rúdhoz)

A töltelékhez (a tésztával azonos súlyban)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap, mielőtt sütni szeretnénk, az élesztőt kis cukorral és vízzel felfuttatjuk, a tészta alapanyagait dagasztógéppel összegyúrjuk, fóliába csavarva hűvös helyre tesszük egy éjszakára.
  2. Még mindig az előző napon az aszalt gyümölcsöket egyenlő kockákra felvágjuk. 3 dl vízzel és egy jó marék cukorral szirupot főzünk, amit aztán hagyunk kihűlni. Ezt követően hozzáöntjük a Limoncello likőrt vagy más tetszőleges alkoholt, ebbe áztatjuk a felvagdalt aszalt gyümölcsöket egy éjszakán át.
  3. Másnap a tésztát átgyúrjuk (nem nagyon nő a térfogata), 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. Egyenként kinyújtjuk, beborítjuk a felületét a gyümölccsel, mindkét oldalát 1-2 cm-en behajtjuk, mint egy borítékot (hogy ne buggyanjon ki a töltelék), majd feltekerjük.
  5. Tepsibe tesszük egymás mellé, hogy ne érjenek össze, mert valamennyit nőni fognak.
  6. Egész tojással lekenjük, majd legalább fél órára hűvös helyre tesszük. Ezt követően újra lekenjük, tetejét megszúrkáljuk, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, és ne repedjenek szét a tészták.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x33 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös-mandulás bejgli, diós-mandulás bejgli aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

998
finomliszt 90 dkg
nádcukor 1 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
xilit 10 dkg
margarin 25 dkg
kacsazsír 12.5 dkg
1 csipet
tojássárgája 2 db
habtejszín 1 dl
víz 2 dl
tojás 1 db
aszalt sárgabarack 20 dkg
aszalt szilva 20 dkg
áfonya 20 dkg
füge 20 dkg
datolya 10 dkg
kandírozott narancshéj 10 dkg
kandírozott citromhéj 5 dkg
lime héja 50 g
dió 15 dkg
mandula 15 dkg
cukorszirup 3 dl
limoncello 1 dl