Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen

Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen
Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Önmagában baráti beszélgetésekhez kínáljuk (fogvájóval átszúrva), de köretet is készíthetünk hozzá: egy jó salátát például. Ha a masszából előbb azonos vastagságú hengereket formálunk, és a vastagsággal azonos szeletekre daraboljuk, könnyebben tudunk azonos méretű golyókat formálni. Ha nem kívánjuk a teljes mennyiséget kisütni, a felét lefagyaszthatjuk, és későbbi időpontban, szüksége szerint frissen süthetjük (pl.: váratlan baráti látogatáshoz). Aki a megszokott húsgolyókra számít, kellemes meglepetés éri: a zöldségpárlatba áztatott gyümölcsökkel igazi extra húsgolyókat kapunk. Ráadásul mindezt gluténmentesen!

A receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Ő néha baromfihússal is elkészíti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a cseresznyét és áfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot. A barackot szintén tálba helyezzük, és ráöntjük a sütőtök párlatot, a gyümölcsöket egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd vajon üvegesre pirítjuk, és egy nagyobb tálba helyezzük (amibe a teljes húsmennyiség is el fog férni).
  3. A tojásokat egy kis tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a zsemlemorzsát.
  4. A húsokat a hagymához adjuk a tálba, majd a fűszereket és sót is.
  5. Hozzáadjuk a zsemlemorzsás-tojásos masszát, és összegyúrjuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
  6. A masszából kb. 2 cm átmérőjű kis golyókat formázunk.
  7. A golyók közepére 1-1 szem, a levéről leszűrt aszalt gyümölcsszemet teszünk, és gondosan visszazárjuk hússal (a sárgabarackot legalább félbe szükséges vágni).
  8. Az elkészült golyókat vaj és olaj keverékén (50-50 % kb. 4 dl), serpenyőben rázogatva aranybarnára sütjük.
  9. A húsgolyókról a zsiradékot lecsepegtetjük, és egy tálra halmozzuk. 
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 576
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös fasírtgolyók, zöldségpárlatba áztatott gyümölcsökkel töltött húsgolyók, pálinkába áztatott gyümölcsökkel töltött fasírtgolyók

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

973
darált sertéshús 0.5 kg
darált marhahús 0.5 kg
vaj 10 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
tojás 2 db
főzőtejszín 2 dl
zsemlemorzsa 15 dkg
aszalt gyümölcsök 15 dkg
pálinka 0.2 dl
pálinka 0.2 dl
4 kk
bors 1 kk
koriander 0 ízlés szerint