Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt gyümölcsös zsemle fűszeres mézes vajjal

Aszalt gyümölcsös zsemle fűszeres mézes vajjal
Aszalt gyümölcsös zsemle fűszeres mézes vajjal
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti asztalon csodálatosan mutatnak ezek az aszalt gyümölcsös zsemlék, a lakásunkat pedig mennyei illat fogja belengeni. 

hozzávalók / 4 adag

A zsemlékhez:

A fűszeres mézes vajhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A zsemlékhez:

  1. A tejet elkezdjük melegíteni a reszelt narancshéjjal, amikor gőzölögni kezd, félrehúzzuk a tűzről, és beletesszük a vajat.
  2. Keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a porcukrot, az élesztőt egy nagy tálban. Egy tojást felverünk, és a lisztes keverékhez öntjük a tejjel együtt. A tésztát csomómentesre keverjük, majd kézzel szép simára és "rugalmasra" gyúrjuk. Akkor jó, amikor már a tészta nem ragad a kezünkre, és ha megnyomjuk, visszaugrik.
  3. Ezt követően egy kiolajozott tálba tesszük, majd letakarjuk a tetejét egy konyharuhával, és hagyjuk kelni minimum 1 órán át.
  4. A munkafelületet meglisztezzük, és ezen újra átdolgozzuk a tésztát, majd fokozatosan hozzágyúrjuk az aszalt gyümölcsöket. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, és kis labdákká formáljuk őket.
  5. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és ebbe helyezzük kör alakban a zsemléket. Egy konyharuhával letakarjuk, és újabb 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses esetén 160 fokra.
  7. Egy tojást felverünk, és ezzel kenjük le a megkelt zsemléket. A 100 g lisztet annyi vízzel keverjük csomómentesre, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk. Ezt egy uzsonnás zacskóba töltjük, és minden zsemlére egy keresztet rajzolunk.
  8. Ha ezzel megvagyunk, 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A fűszeres mézes vajhoz:

  1. A vajat, a mézet, a fahéjat és a gyömbért simára keverjük.
  2. A zsemléket 10 percig hűlni hagyjuk, majd a vajjal megkenve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 487
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös zsemlék, aszalt gyümölcsös zsemlekoszorú, zsemlekoszorú mézes vajjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1298
tej 300 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 50 g
finomliszt 500 g
instant élesztő 7 g
porcukor 85 g
fahéj 1 teáskanál
tojás 2 db
aszalt gyümölcsök 100 g
finomliszt 100 g
víz 1 dl
vaj 200 g
fahéj 1.5 teáskanál
gyömbér 0.5 teáskanál
méz 4 ek