Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsommal töltött marhahúsgolyók házi tésztával

Aszalt paradicsommal töltött marhahúsgolyók házi tésztával
Aszalt paradicsommal töltött marhahúsgolyók házi tésztával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a tésztát kezdtem gyúrni, még nem tudtam, mi lesz mellé, de közben volt időm gondolkodni, és ez született belőle. Illetve két félét készítettem, a másik húsgolyóba fekete olajbogyót töltöttem.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Húsgolyók

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Minden hozzávalót dagasztógép táljába teszünk, és rugalmas, kemény tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és tetszőleges formára felvágjuk (itt tagliatelle lett belőle).
  4. Lobogó, sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, kevés olívaolajjal egy forró serpenyőben átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Húsgolyók

  1. A marhahúst finomra daráljuk, beledarálva a vörös-és fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk (akinek más az ízlése, bármi más fűszerrel megbolondíthatja).
  2. Az aszalt paradicsomot apróbb darabokra felvágjuk. Egy adag fűszeres hús közepébe nyomjuk, tenyerünk közt golyót formálunk belőle. (Ezek itt valamivel nagyobbak lettek, mint egy ping pong labda.)
  3. Egy kanál olívaolajat forrósítunk egy nagy, elég mély serpenyőben, és a töltött húsgolyókat belehelyezzük, minden oldalukat kissé megpirítjuk, majd felöntjük borral, hozzáadunk egy kevés sűrített paradicsomot és tetszés szerinti friss zsályalevelet.
  4. Fedő alatt 10 percig forraljuk, közepes tűzön, míg a bor nagy része elforr.
  • tepsi mérete: 28x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 822
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aszalt paradicsommal töltött húsgolyók házi tésztával, paradicsommal töltött marhahúsgolyók tésztával, aszalt paradicsommal töltött húsgolyók tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2015-12-23 18:48

Én is. Csinalzsm most beigli tésztából kis kifliket,bele aszalt paradicsom,friss rozmaring,kis füstölt sajt,hàt mondhatom nsgyon dögös lett.
Boldog ünnepeket kívànok!
Évi néni

488
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
tojás 2 db
1 csipet
olívaolaj 1 teáskanál
marhanyak 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
fehérbor 3 dl
sűrített paradicsom 1 ek
zsálya 0 ízlés szerint
szárított paradicsom 5 db