Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa

Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pogácsa szilveszterre készült. Nem nagyon volt ötletem a maradék aszalt paradicsomot elhasználni, főzéshez, húshoz. A család mondta, úgyis sokáig fenn vagyunk, rágcsa kell, és amit itt kinéztem, az fincsi, de hamar elfogy, készítsünk mi is. Hát, ezt ötöltük ki a lányommal, és együtt is készítettük el. Lehet, kissé "kockásabb" lehetne a teteje, azaz jobban bevágva, lehetett volna magasabb is, szebb is, de én azért örülök, mert nagyon finom lett, és a fontos, hogy a lányommal készítettem. Ő is gyúrt, ő is nyújtott, ő is szaggatott, rakta a tepsibe, kente le tojással, szórta szezámmaggal, roppant örült, hogy segíthet, és én meg rá voltam és vagyok büszke:-). Majd többször készítve, belejön ő is, meg még én is.:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Finom bor, esetleg sör.
Teljesen más a hőlégkeveréses csodában sütni, arra figyeljetek, az enyém sima, natúr gáztűzhely.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk előmelegítés céljából.
  2. A tepsiket kicsit olajozzuk, vagy vajazzuk.
  3. Bögrébe langyos tejet teszünk, porcukorral, élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk.
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, a fűszereket és a paradicsomdarabokat is beletesszük, majd a felfutott élesztővel is jól eldolgozzuk. Szükség szerint liszt és tejkerül bele, hogy jó alaposan kidolgozhassuk. Liszttel leszórva, konyharuhával lefedve kb. 40 percet langyos helyen kelni hagyjuk.
  5. Lisztes deszkán kinyújtjuk - nem túl vékonyra, sőt -, éles késsel a tetejét bekockázzuk, bevagdossuk.
  6. Pogácsaszaggatóval vagy erősebb szélű kávés pohárral, lisztbe mártogatva, kiszaggatjuk.
  7. A kikent tepsibe tesszük, és amikor teleraktuk, tetejét lekenjük tojással, szezámmagot szórunk rá.
  8. A második tepsi elkészülte után, tesszük be az első tepsit a sütőbe, ugyanis addig még kel.
  9. Szép aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt, a vége fele már 10 perc is elég. Frissen, melegen is tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 046
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz fűszeres-aszalt paradicsomos pogácsa, anya-lánya fűszeres pogácsája

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-15 14:39

Kedves Mrs.Smith! Nagyon szépen köszönöm:-)) Remélem, örülni fognak a fiúk neki,:-)) Nagyon szép napot mára! Éva-Anyóca

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-02-14 23:41

Kedves Éva-Anyóca! Ez a pogácsa nagy ötlet! Nagyon jó kis összeválogatása a fűszereknek, ízeknek, igazán tetszik. Meg is lepem hamarosan vele a fiúkat! A legjobbakat: Mrs Smith

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-02-14 11:38

Paradicsom, bazsalikom, oregánó, kakukkfű... hmm... Ez csak jó lehet. Megint csodásat alkottál Éva-Anyóca! Persze akinek ilyen segítsége van...
Üdv. Edit.

756
finomliszt 1 kg
porcukor 1 teáskanál
tej 2 dl
friss élesztő 50 g
1 ek
cukor 1 teáskanál
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
kakukkfű 1 tk
szárított paradicsom 12 db
tojás 3 db
tojás 2 db
szezámmag 1 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál