Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-kakukkfüves tonhalkrém

Aszalt paradicsomos-kakukkfüves tonhalkrém
Aszalt paradicsomos-kakukkfüves tonhalkrém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megvallom, nem kedveltem eddig a zöldségkrémeket, de pár hónapja nyílt a városunkban egy reggeliző hely, amelyben finomabbnál finomabb és különleges zöldségkrémeket, pástétomokat árulnak. Helyben is lehet fogyasztani a frissen sütött pékáruval, helyben szeletelt olasz szárított sonkával. Egy közösségi oldal által megosztott blogban olvastam róluk először, és másnap már mentem is. Attól a naptól fogva pástétom-zöldségkrém függővé váltam, és hogy ne kelljen hétről hétre kisebb vagyont elköltenem, gondoltam, elkészítem a házi verziót. Egy baráti vacsorára készült az első adag tonhalkrém és olívakrém úgy, hogy a vásárolt verziót kóstolgatva próbáltam eltalálni az összetevőket és kikísérletezni valami hasonlót. Nagyon finom lett mindkettő, kérték is a receptet, de sajnos nem tudtam a pontos összetevőket, mivel folyamatosan kóstolgatva és a hozzávalókból apránként adagolva készültek a krémek. Így a következő alkalommal már mértem mindent, és így tudom most megosztani ezt a receptet. Az eredeti verzió tartalmaz olvíabogyót is, de én nem teszek bele, mert a gyerekek nem szeretik.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Jót tesz neki, ha áll egy pár órát, hogy összeérjenek az ízek, de akár elkészítést követően azonnal fogyasztható. Én saját sütésű, diabetikus pirítóssal szoktam enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tonhalról a sós levet leöntjük, villával pépesítjük. Belekeverjük a light krémsajtot, a majonézt, ketchupot.
  2. Apróra vágjuk az aszalt paradicsomot, majd a finomra vágott zöldfűszerekkel együtt a krémhez adjuk. Sózzuk, majd pár tekerésnyi borssal még ízesítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 684
elküldve: 4
receptkönyvben: 331
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tonhalkrém szárított paradicsommal, fűszeres tonhalkrém, fűszeres tonhalpástétom

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kobra
Kobra / kobra Thu, 2016-06-09 21:39

Nálam is régebben elmentve pihent a recept. Ma megcsináltam, fele sós lés, fele olajos tonhallal, majonéz nélkül, mert csak tormás volt itthon, frisset meg nem volt kedvem gyártani.:) A zöldfűszereket a kertemből szedtem, a kecsöp is házi gyártmány, a light-os cuccokat meg hanyagolom, így a sajtkrém a Cserpes natúr terméke . :) A végeredmény tényleg nagyon finom! Édesanyám reggelijéhez szánom egy részét, remélem neki is ízleni fog!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Thu, 2016-06-09 23:23

szia, örülök, hogy végül elkészítetted, és remélem, édesanyádnak is ízlik majd.
További szép estét! Andi

LKari76
LKari76 Wed, 2016-02-17 12:18

Kedves Andi!
Már jó ideje elmentettem, de csak most készítettem el a receptet. Pontosabban készítem két naponta! Nem tudom abbahagyni! Eszméletlenül finom! Én nem vettem ennyire light-osra a dolgot és készítettem már olajos halból is! Egyedül a só mennyiségét találtam soknak. Isteni! Ajánlom mindenkinek! Lehet szárított petrezselyemmel is, vagy újhagymával, mindegy, ami van otthon, mindenhogy fantasztikus! Köszönöm, hogy közkinccsé tetted!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Thu, 2016-02-18 00:10

Szia, örülök, hogy ízlik nektek! Eddig csak a közvetlen ismerőseim, családtagjaim vették át a receptet, és mindenki dícsérte, aminek nagyon örülök, mivel ezt valóban én "fejlesztettem" ki a vásárolt krém alapján, folyamatos kóstolgatással, és ötleteléssel, hogy vajon milyen összetevőkből és azok arányaiból állhat össze az egész.... Szóval, jó érzés, hogy bejött :-)
Andi

148
tonhalkonzerv 150 g
krémsajt 200 g
majonéz 40 g
ketchup 3 ek
szárított paradicsom 40 g
petrezselyem 0.5 csokor
kakukkfű 10 g
snidling 10 g
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint