Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-rozmaringos kenyér

Aszalt paradicsomos-rozmaringos kenyér
Aszalt paradicsomos-rozmaringos kenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első kenyere volt. Nem is kell gyúrni, puha, levegős a belseje.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük. 2 dl-hez hozzákeverjük a cukrot, a megolvasztott vajat, belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk, míg felfut.
  2. A liszthez adjuk a sót, 1 tojást és a sárgáját, az élesztős tejet és a maradék langyos tejet. Apróra vágjuk az aszalt paradicsomot és a rozmaring leveleit, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Villával összekeverjük, egy szinte folyós tésztát kell kapnunk.
  3. Mikor kész, villával megint átkeverjük, majd egy tetszőleges formájú, kivajazott tűzálló tálba öntjük. Nedves konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük (nem kell neki sok idő).
  4. Egy tetszőleges formájú, kivajazott tűzálló tálba öntjük. Itt is kelesztjük kicsit, majd a tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Rácson kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 266
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozmaringos-aszalt paradicsomos kenyér, szárított paradicsomos-rozmaringos kenyér, fűszeres kenyérkülönlegesség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

446
tönkölybúza liszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 5 dl
1 kávéskanál
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
cukor 1 teáskanál
vaj 5 dkg
rozmaring 1 szál
szárított paradicsom 3 dkg