Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-tejszínes pulykamedalion

Aszalt paradicsomos-tejszínes pulykamedalion
Aszalt paradicsomos-tejszínes pulykamedalion
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos húst kaptam, és új recepten gondolkoztam, sajna lebeszéltek róla. Mert az utóbbi időben, sok saját és általatok elkészített olyan étel volt, amit olajban sütöttem ki, ezért majd legközelebb elkészítem azt a kitalálációmat, inkább gyorsan átfutottam az alapanyagokat a hűtőben és fagyóban, gondoltam, hogy ez az ízkombináció be fog jönni. Szószosak, (a család), és mivel minden elfogyott, ebből gondoltam, hogy nem fogtam mellé.
Viszont a másik receptet, azt el fogom készíteni, csak egy picit várni kell.
De nagyon örültek ennek az új pulykahús elképzelésemnek is. Burgonyapürével tálaltam, mert már bár a tésztát is szeretjük, kissé sok volt az utóbbi időben. Szerintem megérte összerakni ezeket az ízeket. Hát ennyi. Jó próbálkozást, remélem ízleni fog.
Teljesen más íze van az aszalt paradicsomnak simán szárítva, mint olívaolajban eltett állapotban, valami, hmmm...fantasztikus. Átveszi az aromáját az olívaolajnak, nem annyira kemény, szóval még a fiam is megette, úgyhogy ez nekem sokat mondott. Szerinte "ez a módozata a paradicsomnak anyukám, királyság, ilyet vegyél máskor is, látod, megettem!" És, ennél több nekem már nem is kellett. A férjem és a lányom csak némán bólogatott a tányér felett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki gondolja, egy finom borral kísérje ezt a finom ebédet, vagy vacsorát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körethez a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, hideg és sós vízben feltesszük főni, ha kész, kikapcsoljuk (ez kb 30-40 perc)
  2. Közben pulykahúst mossuk, felitatjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
  4. Lábasba tesszük az olívaolajat, a kétféle hagymát, sót, és fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg összefő, majdnem szétfő (kb.20 perc alatt).
  5. Majd beletesszük a húsdarabokat, és kevés vízzel,annyi,amennyi ellepi felöntjük, kevés sóval, vegetával, borssal ízesítjük.
  6. Beletesszük a felcsíkozott aszalt paradicsomszeleteket, fedő alatt közepes lángon főzni kezdjük, néha kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  7. Megkóstoljuk a húst, hogy puha-e, és ha igen, beletesszük a zöldborsót, azzal kb. 10-12 percet főzzük.
  8. A két zacskó tejszínnel együtt, pici sóval és borssal fűszerezve felöntjük, és szép lassan felforraljuk, besűrítjük.
  9. A legutolsó pillanatban tesszük bele a vajat, és ezzel szép krémessé-fényessé és finommá tesszük a szaftját.
  10. Közben a burgonyát leszűrjük, kissé összetörjük, majd beleöntjük  a meleg tejet, a szobahőmérsékletű vajat, sót, és ekkor még jó alaposan áttörjük, és jó habosra keverjük,kevés szerecsendiót reszelünk bele, azzal is átkeverjük.
  11. Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pulykaérme zöldborsós-aszalt paradicsomos szószban, pulyka legjava tejszínszószban krumplipürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1017
pulykahús 1.5 kg
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 5 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
szárított paradicsom 8 db
ételízesítő 3 ek
négyszínű bors 2 kk
zöldborsó 30 dkg
habtejszín 5 dl
teavaj 3 ek
burgonya 2 kg
tej 3 dl
0 ízlés szerint
vaj 5 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint