Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt-sárgabarackos kalács

Aszalt-sárgabarackos kalács
Aszalt-sárgabarackos kalács
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha december, akkor sárgabarackos kalács. Legalábbis a gyerekeim nem tudják elképzelni, hogy ebben az időszakban ne süssünk egy ilyen gazdag töltelékkel rendelkező, igazán harmonikus ízvilágú kalácsot, amelyből kihagyhatatlan a cukrozott narancshéj.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet 2 kiskanál cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Robotgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, hozzáadunk 10 dkg felolvasztott vajat, egy csipet sót, kb. 5 dkg cukrot (én a kandírozott narancshéj forgatásából visszamaradt narancsos cukrot használom hozzá), és az 50 dkg lisztet.
  3. A géppel megdagasztatjuk a tésztát, majd pihentetjük kb. 30-40 percet, hogy szépen megkeljen.
  4. Amíg kel a tészta, kockázzuk fel kis darabokra a csokoládét, vágjuk fel hasonló méretűre az aszalt sárgabarackot és a kandírozott narancshéjat, és keverjük hozzá a szeletelt mandulát is.
  5. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. gáztepsi méretűre (lisztezés nem szükséges a nyújtáshoz), kenjük meg egy felvert tojásfehérjével, és ezt szórjuk meg a töltelékkel. A töltelék nem kis mennyiségű, nincs tévedés! Tekerjük fel, mint a bejglit. A szélétől két ujjnyi távolságra vágjuk félbe hosszában, és csavarjuk meg, amennyiszer csak sikerül.
  6. Kenjük meg a tetejét 1 tojássárgájával, amelyet 2-3 evőkanál tejszínnel (vagy tejjel) gazdagítottunk.
  7. 170 fokos sütőben süssük aranybarnára, kb. 35 perc alatt. Felvágás előtt várjuk meg, míg legalább langyos lesz, de hidegen, megvajazva is isteni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 366
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabinéni

Mióta szakács: 2015.12.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött kelt kalács, mandulás-aszalt gyümölcsös kalács, aszalt gyümölccsel töltött kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1192
tej 2 dl
cukor 6 dkg
friss élesztő 4 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
finomliszt 50 dkg
habtejszín 10 ml
étcsokoládé 10 dkg
aszalt sárgabarack 15 dkg
kandírozott narancshéj 15 dkg
mandulapehely 6 dkg
tojás 1 db