Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt sárgabarackos karaj

Aszalt sárgabarackos karaj
Aszalt sárgabarackos karaj
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept öcsémtől származik, aki már többször készítette, és javasolta, hogy próbáljam ki. Persze a receptet fejből diktálta, és utólag derült ki, hogy nem jól emlékezett, és borókabogyó helyett 1 mk koriandermag van az eredeti receptben. Nem tudom, hogy ízben ez jelentős különbség-e, szerintem borókabogyóval is nagyon kellemes ízű ragu kerekedett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek krumplipürét vagy párolt rizst adhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket besózzuk, vastagfalú serpenyőben kevés olajon (1 dl) mindkét oldalát 5-5 perc alatt megsütjük. Ha nem találjuk elég puhának a húst, kb. 1 dl vizet önthetünk alá, amivel addig pároljuk, míg puha nem lesz, aztán zsírjára sütjük.
  2. A hagymát félbe, majd kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk.
  3. Az aszalt barackot csíkokra szeljük.
  4. A hagymát 2 ek olajon és a vaj felén üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a borókabogyót.
  5. Amikor a hagyma elkészült, hozzáadjuk az aszalt barackot, felöntjük a borral és az alaplével, kb. 10 percig összeforraljuk.
  6. Ezt követően levesszük a tűzről, és a maradék 5 dkg vajat belekeverjük a raguba.
  7. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a ragut.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 270
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros-aszalt sárgabarackos karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

874
csontos sertéskaraj 80 dkg
napraforgó olaj 1.3 dl
fehér hagyma 2 nagy fej
aszalt sárgabarack 20 dkg
fehérbor 2 dl
vaj 10 dkg
borókabogyó 2 kávéskanál
szárnyas alaplé 1.5 dl
1 teáskanál