Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt sárgabarackos koszorú

Aszalt sárgabarackos koszorú
Aszalt sárgabarackos koszorú
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütimester című műsorban láttam a receptet, és alig vártam, hogy megkóstolhassam, de magyar oldalon nem találtam a receptet, így amíg friss volt a dolog, megcsináltam emlékezetből!
Én a mazsolát kihagytam belőle, de azzal is biztos finom! A töltelékben egy kis fahéj is elfér esetleg, szerintem illik ehhez az ízvilághoz! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot, és áztassuk be a narancslébe. Legalább egy órát hagyjuk benne állni, de a legjobb, ha szinte teljesen magába szívja a barack a narancslevet.
  2. Keverjük össze a lisztet a sóval, a szárított élesztővel, a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojást, morzsoljuk bele a vajat/margarint, és öntsük a tejet is a lisztes keverékhez. Gyúrjuk sima tésztává, ha szükséges, adjunk hozzá még kevés lisztet. Kelesszük letakarva, meleg helyen kb. 1 órát.
  3. Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
  4. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk hosszúkás téglalappá (kb. 3 mm vastagra), majd az egyik hosszabb, felénk lévő szélét nyomkodjuk hozzá az asztalhoz, ez a helyén tartja a tésztát, és feltekerésnél is jobban összesimul majd.
  5. A tölteléket osszuk el egyenletesen a tésztán, majd a lenyomkodott oldallal szembeni széltől indulva tekerjük fel. Ezután hosszában vágjuk ketté a tekercset, és forgassuk mindkét felet úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. Egymás mellé tesszük a két csíkot, és összetekerjük. Az így kapott tekercs két végéből levágunk egy keveset, és koszorú formát alakítunk belőle.
  6. Tepsiben, lefóliázva 20-25 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  7. A koszorú tetejét bekenjük baracklekvárral, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Végül a porcukrot összekeverjük 2 evőkanál vízzel, és a tetejét csíkokkal díszítjük. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 471
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szpepe11

Mióta szakács: 2015.02.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt baracktöltelékes kelt tészta, aszalt barackos kelt koszorú, édes koszorú barackos töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

snkvcz
snkvcz Sat, 2015-10-24 11:03

De jó hogy leírtad!!! Most láttam a tv-ben, de a pontos arányokat nem jegyeztem le.

740
finomliszt 250 g
1 kávéskanál
instant élesztő 7 g
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
margarin 50 g
tej 105 ml
aszalt sárgabarack 180 g
narancslé 120 ml
margarin 100 g
finomliszt 40 g
dió 65 g
mazsola 60 g
narancshéj 1 narancsból nyert
cukor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 80 g
mandula 25 g
sárgabaracklekvár 1 ek
víz 2 evőkanál