Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt sárgabarackos-magvas bagett

Aszalt sárgabarackos-magvas bagett
Aszalt sárgabarackos-magvas bagett
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha reggelire friss bagettet szeretnénk enni, akkor inkább menjünk el a legközelebbi pékségbe, ugyanis ez a műfaj elég munkás. (Persze azt is választhatjuk, hogy hajnalban kelünk.) Ellenben vacsorára érdemes megcsinálni, hiszen eszméletlenül finom, kívül ropogós, belül puha a tészta. Kedvünk szerint bármivel ízesíthetjük, én most aszalt sárgabarackot és magokat tettem bele, de bármilyen fűszerrel vagy más aszalt gyümölccsel is kiváló! Ebből az adagból három darab bagett lesz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverünk egy kiskanál cukrot és egy evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd ha az élesztő már felfutott, akkor az olívaolajjal együtt a liszthez adjuk.
  3. Összedolgozzuk az alapanyagokat, majd hozzákeverjük az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot és a magvakat.
  4. 15 percig dagasztjuk a tésztát, majd cipót formázunk belőle, és letakarva egy órán át a duplájára kelesztjük.
  5. Ha a tészta megdagadt, akkor három részre osztjuk (egy adag kb. 60 dkg). Átgyúrjuk a tésztákat, majd ismét cipót formázunk belőlük, ezúttal már hármat. Letakarjuk, és addig kelesztjük, amíg az ujjunkat belenyomva nem jön vissza a tészta.
  6. Ha a tészta ismét megkelt, akkor bagettet formázunk belőlük: ovális formára kinyújtjuk a tésztát, majd a tetején a két csücsköt behajtjuk, és így tekerjük fel - ettől lesznek szépek a sarkai.
  7. Formázzuk a tésztát, és a bagett sütőbe téve újra kelesztjük, szintén addig, amíg az ujjunkat belenyomva nem jön vissza a tészta.
  8. Ha harmadszorra is megkelt, akkor a tetejét bevagdossuk, majd megkenjük kevés vízzel.
  9. 225 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Én hőálló tálba kevés vizet szoktam tenni a sütő aljára, mert így még ropogósabb lesz a héja!
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 105
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos bagett, baguette, tökmagos bagett aszalt sárgabarackkal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-08-20 10:12

Kedves Ízhuszár!! Szép a bagett és jó a recept! Üdv, Torma :)

771
finomliszt 100 dkg
víz 6 dl
friss élesztő 25 g
cukor 1 ek
1.5 ek
olívaolaj 0.5 dl
aszalt sárgabarack 10 dkg
tökmag 2 ek
napraforgómag 2 ek
fenyőmag 2 ek