Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilva leves Inomtól

Aszalt szilva leves Inomtól
Aszalt szilva leves Inomtól
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különlegeset szerettem volna készíteni a karácsonyi vacsorához. Finom, bár nekem a mogyoró nélkül jobban ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát darabokra vágjuk. A szegfűszeget és a fahéjat tüllbe vagy teatojásba tesszük. Forrni teszünk 1 liter vizet, beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket, a szilvát és a bort, majd 10 percig főzzük.
  2. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, kivesszük a fűszereket, besűrítjük a levest, majd összeforraljuk, és belekeverjük a tejszínt. Tálaláskor megszórjuk a mogyoróval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 531
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

fahéjas aszalt szilva leves, fahéjas szegfűszeges aszalt szilva leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

313
aszalt szilva 20 dkg
szegfűszeg 4 db
fahéjrúd 1 db
1 csipet
cukor 6 dkg
vörösbor 1 dl
étkezési keményítő 1 csapott ek
főzőtejszín 1 dl
földimogyoró 5 dkg
víz 1 l