Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilva leves Sazától

Aszalt szilva leves Sazától
Aszalt szilva leves Sazától
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom egyik legkedvesebb levese, nagymamám szilvás ételnek hívta. Az eredeti receptben nem szerepel tejföl, én a végén szoktam hozzáadni, a kicsit pikánsabb íz kedvéért.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Forrón tálaljuk, de másnap meglangyosítva is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát beáztatjuk vízbe, majd 10 perc múlva leszűrjük. Puhára főzzük a 4 dl vízzel, 2 csapott kanál cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval és szilvalekvárral.
  2. Közben elkészítjük a habarást a liszttel, 1 csapott kanál cukorral és tejjel. Mikor megfőtt az aszalt szilva, hozzáöntjük a habarást, és még egyszer felforraljuk.
  3. Én a végen hozzákeverek 2 csapott kanál tejfölt, és úgy forralom még egy néhány másodpercig.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 340
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

fahéjas aszalt szilva leves, fahéjas szegfűszeges aszalt szilva leves, tejfölös aszalt szilva leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saza
Saza / saza Tue, 2014-08-19 19:50

Kedves Paetra!

Nagyon orulok neki, hogy megtalaltad, es jo etvagyat kivanok a leveshez, ha elkeszited! :)

Szives udvozlettel,
S

419
aszalt szilva 10 dkg
szilvalekvár 1 ek
finomliszt 2 púpozott ek
víz 4 dl
tej 4 dl
tejföl 2 ek
cukor 3 csapott ek
fahéj 1 tk
szegfűszeg 3 db
1 csipet