Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel

Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel
Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebédnek szántam, de változott a program, így az ezt követő, szürke és esős hétköznapon került asztalra, szívderítően. :) !

hozzávalók / 2 adag

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

ajánlat

A hús legyen nagyon vékony, kb. 0.5 cm vastagságú. Köretnek  burgonyakrokett illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

  1. A húst megmossuk, leitatjuk, picit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük a mustárral. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában hasábokra vágjuk. Minden szilva közepébe egy-egy szeletet ágyazunk.
  2. A vékony és kb. 4x15 cm-es hússzeletek szélesebb végébe teszünk egy-egy szilvát, és hosszában felgöngyöljük. A marinírozott fele legyen belül. Végül fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. Egy teflon serpenyőben kb. 4 kanál olívaolajat forrásig hevítünk, és ebben a göngyölegek minden oldalát pirosra sütjük. Egy jénai tálra téve melegen tartjuk.

Vörösboros mártás

  1. Egy nagyobb lábasban a mártás hozzávalóit, a tejszín kivételével kb. 10 percen keresztül forraljuk. Tűzről levéve botmixerrel pépesítjük a szilvákat, majd hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet fedő nélkül 3-4 percen keresztül, sűrűsödésig összeforraljuk.
  2. A húsgöngyölegeket ekkor belerakosgatjuk a forró mártásba, és lefedve, lassú tűzön a húst is megforrósítjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 037
elküldve: 14
receptkönyvben: 211
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvával töltött csirkemell, göngyölt-töltött csirkemell vörösboros mártásban, szilvával töltött göngyölt hús tejszínes vörösboros mártásban

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bendzsoka
Bendzsoka Fri, 2016-12-23 12:08

Kedves Márti!

Ahogy írtam korábban, tavaly karácsonykor készült a recepted alapján a karácsonyi vacsoránk. Az idén újra ez kerül az asztalra, viszont egy jóval nagyobb változtatással. Évközben áttértünk a vegán étrendre, így a húst saját készítésű szejtánnal fogom helyettesíteni, a bacon elmarad, és a főzőtejszín szójatejszín lesz. Az időbeosztás miatt két lépcsőben készül majd, ma megcsinálom a tekercseket, holnap pedig tepsiben átpirítom és elkészítem a mártást. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni, majd megírom. Kellemes ünnepeket kívánok. :)

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2017-12-16 20:52

Kedves Bendzsoka!

Igazan kedves Töled, hogy jelentkeztel, es örülök, hogy a vegan-valtozatnak is az en receptemet vetted alapul. Kivancsian varom az eredmenyt es kivanok boldog Karacsonyt es Ujevet.

Üdövzlettel: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2016-12-23 15:29

Kedves Bendszoka,

nagyon megtisztelö, hogy ujfent a receptemet keszited el karacsonyra. Erdekel, hogy a valtoztatas hogy sikerült, varom a beszamolodat! Kivanok en is Kellemes Ünnepeket es egy jo Uj Evet egeszsegben. Üdv: Marti

Bendzsoka
Bendzsoka Sun, 2016-01-03 15:12

Kedves Marti!

Elkészítettem karácsonyi vacsorának a husikat némi változtatással. A fokhagymát kihagytam belőle, viszont a tekercseket baconbe tekertem, és tepsiben sütöttem alufólia alatt, majd lepirítottam. A mártáson eszközhiány miatt voltam kénytelen változtatni, így házi szilvalekvár került bele, főzőtejszín és kevés kukoricakeményítő keverékével sűrítettem. Összességében véve nagyon finom lett, a család ismétlést kért. :) Köszönöm a receptet és az inspirációt.

Boldog újévet kívánok!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2016-01-03 15:58

Kedves Bendzsoka!

Nagyon köszönöm a visszajelzest, es örülök, hogy tetszett a receptem. Remek a variacio, melyet megküldtel! Viszont kivanok boldog es szerencses Uj Evet! M.

Lillucika
Lillucika Thu, 2015-12-17 11:11

Kedves Marti48 :)
Nagyon tetszik a recepted, karácsonyi vacsira tervezném, szerinted tepsiben is meg lehetne sütni a husit? Nyilván több lenne a sütési idő, de valamiért a tepsiben sült husik jobban tetszenek :)
Előre is köszi!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-12-17 13:06

Kedves Lillucika,

bar en ezt a variaciot nem probaltam ki, de el tudom kepzelni. Pici vörösbort öntenek alaja, folia alatt parolnam, majd foliat leveve szep pirosra sütnem. Alul-felül sütesmoddal. Parolas: 200 fokon ca. 30 perc, majd 220-on piritas. Mindezt csak "saccra" mondom, de szerintem igy sikerülnie kell.

Kellemes adventi- es karacsonyi ünnepeket kivanok!
Marti

Lillucika
Lillucika Thu, 2015-12-17 14:33

Köszönöm a gyors választ :) Szerintem kipróbálom, majd megírom az eredményt!
Neked/tek is kellemes ünnepeket kívánok és sok finomságot :)
Lilla

644
csirkemell filé 40 dkg
aszalt szilva 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
dijoni mustár 8 késhegynyi
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
száraz vörösbor 2 dl
víz 0.5 dl
habtejszín 0.5 dl
barna cukor 1 teáskanál
fahéj 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
aszalt szilva 4 dkg