Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás kacsamell

Aszalt szilvás kacsamell
Aszalt szilvás kacsamell
43 perc / előkészület: 25 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokottól kicsit eltérően szerettem volna elkészíteni a gyakran asztalunkra kerülő kacsamellet. Váncsa István Ezeregy receptje közül erre esett a választásom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
  2. A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  3. A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
  4. A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
  5. Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
  6. A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 91 425
elküldve: 81
receptkönyvben: 1 053
elkészítve: 22/38
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvás-almás kacsamell, kacsamell aszalt szilvával töltve

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picsuli
picsuli Sun, 2013-06-09 21:06

Szia! Ez az étel ehetetlen lett, nem kellett volna bele a tejbe áztatott zsemle, elrontotta az egészet! Sajnálom, mert nagyon drága a kacsamell! Szerintem az volt a baj, hogy a kacsa hamar megsül, míg a zsömle nem szárad ki annyi idő alatt, vizenyős marad! Gyöngyi

petra
Petra / petra Mon, 2013-06-10 09:45

Kedves Gyöngyi,
Sajnálom, hogy nem sikerült ez a kacsás fogás. A zsemlét jól kicsavartad a tejbe áztatás után?
Üdv
Petra

picsuli
picsuli Mon, 2013-06-10 09:53

Szia! Igen, jól kicsavartam... És ne haragudj, nem akartalak megbántani a recept miatt! Gyöngyi

petra
Petra / petra Mon, 2013-06-10 10:06

Dehogyis bántottál meg, Gyöngyi:). Van, amikor nem sem úgy sikerül valami, ahogy szeretném, vagy nem a várt elképzeléseket hozza egy recept.

pbeba
pbeba Wed, 2012-12-26 21:46

Szia! Ma elkészítettem, nagyon ízletes lett, bár én kicsit tovább sütöttem, mert én úgy jobban szeretem. A párom ma evett először kacsahúst és ízlett neki, polentával ettük. Köszönöm a receptet! Pbeba

evacili
evacili Fri, 2012-11-02 08:55

Szia Petra! Műanyag madzaggal kötötted át, ha jól látom. Sütésnél ez hogy viselkedik? Jövő szombati nagy szülinapi-családi összejövetelre szeretném megcsinálni. Kérdés, hogy milyen madzagot használjak? Esetleg vastag, gombvarró cérna is jó lenne? Üdv: Cili

petra
Petra / petra Fri, 2012-11-02 21:35

Kedves Cili,
Akkor csalóka a kép, mert ez egy narancsszínű spárga volt, amivel átkötöttem:-). Sima spárga, vagy erősebb, vastagabb cérna is megteszi.
Remélem jól sikerül, és ízlik majd az egész családnak!
Üdv,
Petra

petra
Petra / petra Mon, 2011-01-10 22:15

Kedves Gábor,
elnézésedet kérem az alaposan megkésett válaszért, valószínűleg, már tapasztalatból tudod Te is:
a fent megadott sütési idő kellemesen szaftos húst eredményes, csöppet sem száraz, rosé belsőt

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-15 21:05

Szia, nagyon jónak néz ki ez a recept, meg is csinálnám karácsonykor, viszont a sütési idő és hőfok bizonytalanná tesz kicsit. Máshol azt olvasni a kacsamellnél hogy alacsony hőfokon (100 fok) 45 perc. Olyan embereknek készíteném akik nem annyira szeretik rózsaszínen, de kiszárítani meg nem akarom, mert akkor ehetetlen száraz lesz, vétek resre sütni egy ilyen húst.
Milyen sütési időt ajánlasz ez esetben? Az általad leírt 220 fok-16-20 perc alatt mennyire sül át a hús?

köszönöm
Gábor

lizabennet
lizabennet Mon, 2010-11-22 10:47

Szia Petra, nem kell letakarni foliaval a a hust a sutes alatt?Koszi!

459
aszalt szilva 15 dkg
száraz vörösbor 2 dl
kacsamell 60 dkg
zsemle 1 db
tej 3 dl
tojás 1 db
alma 1 nagy db
0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint