Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás keksz

Aszalt szilvás keksz
Aszalt szilvás keksz
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az aszalt gyümölcsöket és a kekszeket is. Családom is hasonlóképpen érez, így ez egy gyors meglepetés volt számukra reggelire.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat az édesítővel és a tojássárgájával kikeverjük, majd a többi hozzávalót is beleforgatjuk. Puha tésztát kapunk.
  2. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A tésztából diónyi adagokat tépünk ki, tenyerünk közt golyót formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd tenyerünkkel ellapítjuk kb. fél cm vékonyságúra.
  4. A tetejüket megkenhetjük egy kis juharsziruppal.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsülnek. A tepsiben hagyjuk a kekszeket kihűlni, csak hidegen szedjük ki, nehogy eltörjenek. 36-40 db lesz ebből a mennyiségből.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x40 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilvás aprósütemény, gyümölcsös rágcsa, diós-szilvás teasütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

273
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
édesítőszer 100 g
dió 6 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
graham-liszt 18 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
aszalt szilva 15 dkg
juharszirup 2 ek