Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás mákos guba sodóval

Aszalt szilvás mákos guba sodóval
Aszalt szilvás mákos guba sodóval
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó öreg klasszikus új köntösben.

hozzávalók / 4 adag

A gubához

A sodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk és egy tálba tesszük. Az aszalt szilvákat felaprítjuk és elkeverjük a kiflikkel.
  2. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vajat. Felforraljuk, majd félretesszük. A tejes keverékkel leöntjük a kifliket és félretesszük.
  3. Egy másik tálban elkeverjük a reszelt citromhéjat a porcukorral és mákkal, majd megszórjuk a kifliket.
  4. Egy kivajazott tepsibe helyezzük a kifliket, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a sodót.
  5. A tojássárgájákat simára keverjük a cukorral. Egy másik tálban simára keverjük a tejet a pudingporral. A tojássárgájás keveréket öntsük a tejes keverékbe, majd lassú tűzőn sűrítsük be.
  6. Az elkészült mákos gubát a sodóval leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba pudinggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1062
kifli 5 db
aszalt szilva 20 dkg
tej 0.5 l
vanillincukor 1 csomag
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
mák 20 dkg
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl