Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás párolt lilakáposzta

Aszalt szilvás párolt lilakáposzta
Aszalt szilvás párolt lilakáposzta
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretnek sültek mellé kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát összevágjuk, lesózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Utána jól kicsavarva, kevés olajon párolni kezdjük, fedő alatt. Ha már kicsit összébb esett a káposzta, mehet bele a cukor, pici ecet. (Én ízlés szerint szoktam, nem tudok konkrét adagot mondani. Mindenki másképp szereti.) Beledobunk 1-2 babérlevelet is, majd mehet bele a vörösbor.
  3. Ha már legalább félig megpuhult a káposzta, mehet bele az aszalt szilva. (Én kicsit összébbvágtam, kb. 4 felé.)
  4. Majd teljes puhulásig pároljuk. Amikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, hogy a leve elpárologjon alóla.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 43 463
elküldve: 13
receptkönyvben: 263
elkészítve: 18/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombicsek

Mióta szakács: 2011.06.05.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt káposzta aszalt szilvával, vörösboros párolt lilakáposzta, aszalt szilvás-vörösboros párolt káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Fri, 2012-03-09 18:11

Jól hangzik, kipróbálom. Almával és konzervananásszal csiláltam már, úgy is nagyon finom.

262
vöröskáposzta 1 közepes fej
aszalt szilva 20 dkg
száraz vörösbor 1 dl
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
ecet 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
babérlevél 1 db