Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben

Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben
Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik ünnepi ebédünk volt. Minden íz összeillik, nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ízlett. :-O Máskor más alkalommal, nem csak a karácsonyi ünnepek alatt, elkészíthető ez a finom étel.

Hidegen is felszeletelve, salátával tálalható a töltött csirkemellfilé.

Nagyon laktató étel!

hozzávalók / 7 adag

A csirkemellhez

A körethez

ajánlat

A csirkemell szeleteket ne verjük ki teljesen vékonyra, mert meg tud puhulni a jénaiban, zárt cserépedényben a készítés során. A csirkemell szeletek mennyisége annyi, hogy személyenként két feltekert hús jusson, vagy ha gyerek van, kisebb szeletet is készíthetünk, vagy ha valaki jobb étvágyú, többet vehessen. Nem mindegyik szelet lesz nagy, lesznek közepesen nagy szeletek is a csirkemell szeletelése során. Aki gondolja, a szeleteket előtte pár órával áztassa be tejbe, de anélkül is puha és ízletes lesz. Ementál, vagy más szeletes, erősebb ízű sajtot használjunk az íze miatt. Feltétlenül kimérve vehető aszalt szilvát vásároljunk: mert nagyobb, édesebb, puhább, mint az előre csomagolt. Aki teheti, vásároljon pancettát, de nagyon finom a baconnal is. Finom és kell is a jénaiba a hagymás zöldpaprikás alap, a szaftosság miatt. Kacsazsírt vagy libazsírt használjunk, amin a burgonyát átpirítjuk, kinek mennyire jó a pirítás ideje. Finom házi savanyúsággal is, de nagyon finom barackbefőttel. Kínáljunk hozzá finom bort, esetleg ásványvizet, házi szörpöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket szép szeletekre vágjuk annyi felé, ahány személyre készül az étel (ha nagyon vastag, akkor kicsit átütögetjük, de ne legyen vékony). Sózzuk és borsozzuk a mell szeleteket, mindkét oldalát.
  2. Minden szeletre teszünk 1 szelet csirkemell sonkát (ha nagyobb, akkor kettőt is lehet) a közepére, és erre egy szelet lapkasajtot, erre 2 db aszalt szilvát egymás mellé, szorosan feltekerjük, 2 szelet baconnel jó szorosan körbetekerjük.
  3. Jénaiba teszünk zöldpaprikát felkarikázva, vöröshagymát felkockázva, fokhagymát áttörve, erre tesszük a baconbe tekert húsokat egymás mellé, ha több van, a tetejére is tehetünk.
  4. A legtetejére rakjuk a zsályás-olívaolajos kockákat, a jénai tetejével lefedjük.
  5. Előmelegített sütőbe téve kb. 160 fokon kb. 50-60 percig sütjük-pároljuk (tartsuk jó melegen tálalásig).
  6. A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük (kb. 25 perc alatt ), leszűrjük.
  7. Teszünk egy nagy serpenyőbe kacsazsírt, erre tesszük a burgonyát, és a kacsazsíron -megkeverve-, kissé átpirítjuk, keverés miatt a burgonya tört burgonyává válik és pirulttá (ki mennyire szeretné pirítani).
  8. Tálaljuk savanyúsággal, befőttel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 027
elküldve: 3
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvás-sonkás-sajtos csirkemellfilé baconben, töltött-baconbe tekert csirkemell

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-01-18 04:18

Nagyon guszta kis kaja!!! Nagyon fincsi lehetett! Kellemes hetveget Eva-Anyoca! Torma :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 18:39

Kedves Torma!

Köszönöm szépen, kedves vagy.:-)
Ez a hozzávalók miatt, és azok mennyisége miatt is, inkább ünnepi étel, kissé drágább az átlagos napi megszokott menütől, de egy igazi ünnepi alkalom, megérdemli.

Szép hétvégét kívánok!! , / - itt felváltva vagy az eső esik, vagy szakad a hó az ország nyugati részén(folyamatosan legalább 3-4 napja esik a hó), hatalmas mennyiségű hó esett, 60-70 km/órás szél fúj,dél tájt, - és még mindig csak esik a hó, nincs suli,sok helyen, mert be se jutnának a diákok, - az ország keleti részére, azaz hozzánk, ma reggeltől kezd ideérni, meg tán holnaptól erősebb lehet a havazás és a hideg, na de hétfőtől megint felmelegedés, szóval káosz ez az időjárás...:-((

Jó sütést és főzést , és kenyérkészítést kívánok, némi pihenéssel egybe kötve! :-))

Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-01-19 00:07

Hát elég kaotikus az időjárás! Itt 46 fok meleg volt tegnap, mára lezuhan 20 fokot, es " csak" 26 fokot várunk...ha nem lesz tul meleg, akkor kint bogracsozunk egy bablevest csülökkel, sok zöldséggel :) minden jot, vigyázzatok Magatokra a nagy hidegben, T :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-19 21:00

Kedves Torma!

Mennyi?!?! 46...jaj..:-(( az egy kissé sok, annyira meleget azért nem szeretnék, bár nagyon szeretem a tavaszt, még jobban az igazi,meleg nyarat, de ennyire?? Nem..:-)

Mit lehet ott ilyen melegben csinálni??

És azt a húsz fokos hőingadozást hogy viselitek?

Mert a 26 fok, az azért igen kellemes melegnek mondható, és tényleg jó a kinti sütés-főzés,...bármilyen kinti tevékenység...kerti munkák, séta, stb., ami van, jut,adódik.:-)
Vigyázunk magunkra itt havat lapátolunk, délelőtt a nagy hipermarket előtti parkolóban majd elvágódtam, ugyanis ami esős-hó esett tegnap, az szépen lefagyott, és hát arra már nem futja nekik, hogy a kedves vásárló, a kocsiból kiszállva, nehogy elessen, ...:-(( , mindegy, csak valahogy bebotorkáljon vásárolni..bottal vagy anélkül,nem?? :-((
Tényleg érdekes az idő, most hideg van, és hó, amikor nem hó esik akkor eső vagy havas-eső,...a hét elejére megint felmelegedést mond,..nem jó ez, minket megvisel, pedig nem 46 fokos őrült kánikuláról esik le húsz fokot, de elég az a 3-4 naponkénti 5-10 fokos váltás, és készen vagyunk.

Régen ennyire nem volt változékony a hideg...jött, hideg volt , esett a hó, hideg volt,...még sokkal hidegebb, és aztán lassanként jött a tavasz, szép lassan,......most már, kiszámíthatatlan...:-((
Ti a nagy melegben vigyázzatok magatokra, mi meg itt a nekünk adatott havas-hidegben.:-))
Éva-Anyóca

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2013-01-17 15:23

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon jól néz ki, és finomnak is. Elmentettem, és el fogom készíteni, bár én hús-gyümölcs párosítást ritkán szoktam használni, és akkor is inkább meggyet. De ez olyan jól néz ki, hogy mindenképpen el fogom készíteni. Köszönöm a receptet!!! Üdvözlettel:Kinga

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 18:42

Kedves Kinga!

Kedves tőled, köszönöm, szerintem nem fogod megbánni! :-))

A lányom és a fiam kérésére készült aszalt szilvával,mert ez a kedvenc, de lehet az aszalt sárgabarack is,....sőt, tudod, elgondolkodtam, miért is ne lehetne aszalt meggyel, főleg ha van szerencséd kimérhető állapotban venni, ami így szintén nagyobb, puhább, édesebb és mesés, enni már ettem, fincsi volt, a sütibe már nem jutott : :-))), befaltuk a lánnyal.

El tudom képzelni, hogy azzal is nagyon finom lehet.:-))

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

bead
B-Cs / bead Thu, 2013-01-17 14:05

Összefutott a nyál a számban. Isteni finom lehet. Mentve!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-01-17 14:13

Kedves bead!

Nagyon szépen köszönöm.
Tényleg finom, nem is olyan nagyon munkás, lehet kicsi szelet ,közepes nagyságú szelet, nagy szelet, attól függ, ki mennyire éhes, mennyi vendég várható, az biztos, hogy fincsi és nagyon laktató!
Lehet párolt rizs, rizi-bizi is mellé tálalva, burgonyapüré, karfiolos-burgonyapüré, zöldborsós-burgonyapüré,...variálható, kinek mi a családi ízlés a kissé szaftos hús mellé.
A képről egy szelet bacon hiányzik a nagyobb húsról, a fiam a fényképezés előtt, úgy mond: "eltüntette róla" :-))
Szép napot és közelgő hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

bead
B-Cs / bead Thu, 2013-01-17 14:16

Mi elég kevés húst eszünk, de férjem nagyon szereti a gyümölcs-hús kombinációt, biztos, hogy asztalra fog kerülni nálunk.
Igen, e mellé tényleg bármilyen köret jól passzol szerintem is, szinte minden általad leírtakkal el tudnám képzelni.
Én is kellemes (és kevésbé hókáoszos) hétvégét kívánok! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-01-17 14:24

Kedves bead!

Remélem, a férjednek ízleni fog.:-))
Tényleg bármelyik köret jó hozzá, és akár savanyúval, és akár házi befőttel tálalható.:-)

Hát sajnos pedig havat és nagy hideget jósolnak,...nem örülök neki, nem jó ez az időjárás kavarodás, hol esős áztató tavaszias,....hol hideg és havas...:-((

A tavaszig még várhatunk, ( sajnos)...:-)

Köszönöm, elfoglalt hétvégénk lesz, de remélem sikeres eredménnyel.:-)
Éva-Anyóca

884
csirkemell filé 150 dkg
lapkasajt 14 db
csirkemell sonka 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 28 szelet
aszalt szilva 30 dkg
lecsópaprika 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zsálya 5 db
burgonya 60 dkg
0 ízlés szerint
víz 2 l
kacsazsír 2 ek