Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás tenger gyümölcsei

Aszalt szilvás tenger gyümölcsei
Aszalt szilvás tenger gyümölcsei
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet a zserbó golyók adták, de kíváncsi voltam, hogy aszalt szilvával működik-e a dolog?! Igen! Valamint, nekem nincs pénzem drága bon-bon készítő formákra, de erre a célra tökéletesen megfelelt a már kidobásra ítélt bon-bon doboz belső is. Ezzel a desszerttel is a locsolkodókat vártuk!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát robotgéppel ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a lekvárt, a kekszet, a porcukrot, darált diót, rumot. (A rum el is maradhat, de a szilvalekvárom meglehetősen sűrű volt, muszáj volt "hígítani".)
  3. Ha a massza formázható, desszert formába nyomkodjuk (néhány régi, kiürült bon-bonos doboz belsőt eltettem, ezeket használtam), vagy  kis golyókat formálunk belőlük.
  4. A csokit felolvasztjuk gőz felett, majd belemártjuk a bon-bonokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 214
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt szilvás bonbon, csokoládés bonbon aszalt szilvás töltelékkel töltve, szilvás csokibonbon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
dió 15 dkg
kekszmorzsa 15 dkg
porcukor 2 ek
aszalt szilva 15 dkg
szilvalekvár 2 ek
rum 1 ek
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek