Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás-vörösboros csirkemell

Aszalt szilvás-vörösboros csirkemell
Aszalt szilvás-vörösboros csirkemell
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú évekkel ezelőtt egy barátnőm hozott kóstolót ebből az ételből, és nagyon ízlett. Az ünnepekre elkészítettem, s azóta is a szenteste nagy vacsorakedvence nálunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet egyben is tálalni a töltött csirkemelleket, de szerintem sokkal mutatósabb, ha ferdén felszeleteljük, miután hűlt egy kicsit, és úgy rendezzük tálra. Meg lehet próbálni a csirkemájas tölteléket is. Ugyanaz a munkamenet, mint itt, csak a borban áztatott szilva helyett fűszeres csirkemájat töltünk a csirkemellekbe. Én krumplipürével és őszibarack befőttel szoktam kínálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este vörösborba áztatjuk az aszalt szilvát.
  2. A csirkemellet először kiterítjük a vágódeszkára, és ahol úgy fog kinézni, mint egy pillangó két szárnya. Középen kettévágjuk. Aztán megfordítjuk a húst, és hosszában szintén elvágjuk. Akkora szeleteket kapjunk, hogy zsebet lehessen a végén vágni a töltéshez. Ezt megismételjük a másik fél melle húsával is.
  3. A szilvákat kiszedjük a borból, és jól lecsepegtetjük.
  4. A melldarabok végét óvatosan megvágjuk egy éles késsel. Nagyon ügyelve arra, hogy a hús oldalát ne szúrjuk át, akkora zsebet vágunk, amekkorát csak enged a csirkemell-filé.
  5. A csirkemelleket megtöltjük az aszalt szilvával, és hegyes fogpiszkálóval összezárjuk a nyílást.
  6. Ha minden mellfilé darabot megtöltöttünk, akkor bepanírozzuk a szokásos módon, és forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 413
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkemell vörösborban áztatott aszalt szilvával töltve, aszalt szilvás rántott csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1289
csirkemell filé 2 db
aszalt szilva 20 dkg
édes vörösbor 2 dl
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
napraforgó olaj 3 dl