Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával gesztenyével töltött csirkemell

Aszalt szilvával gesztenyével töltött csirkemell
Aszalt szilvával gesztenyével töltött csirkemell
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi menünk volt, de bármely alkalomra elkészíthető.

Kiváló, finom étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát vörösborban áztatjuk.
  2. A csirkemell darabokat félbevágjuk úgy, hogy zsebes legyen, ahova tesszük a tölteléket. Tehát nem vágjuk teljesen át.
  3. Majd kiklopfoljuk, nem vékonyra.
  4. Ezután besózzuk, borssal megszórjuk, a gesztenyét 4 részbe osztjuk, 1/4 részt a csirkemell egyik felére teszünk, kirakjuk aszalt szilvával, majd összegöngyölítjük, alufóliába tesszük, betekerjük. Mind a 4 darabnál így járunk el.
  5. Hőálló tálba tesszük, egy kis olajat teszünk az aljára és másfél dl vizet.
  6. 200 fokon sütjük kb. 3/4 óráig.
  7. A fóliából kivesszük, a saját levével megöntözzük kétszer-háromszor, és pirosra sütjük.
  8. Burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 022
elküldve: 14
receptkönyvben: 228
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
főzőverseny: gesztenyés ételek főzőverseny
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell szilvával és gesztenyével töltve, szilvás gesztenyés csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
csirkemell filé 60 dkg
4 kávéskanál
fekete bors 1 teáskanál
gesztenyemassza 25 dkg
aszalt szilva 10 dkg
édes vörösbor 1.5 dl