Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával kelt fánk

Aszalt szilvával kelt fánk
Aszalt szilvával kelt fánk
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy újabb variáció fánkra!


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy mélyebb tálba tesszük, beleütjük a tojásokat.
  3. A felfuttatott élesztőt beleöntjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, az olvasztott vajat, a sót.
  4. A maradék tejet apránként hozzáadva tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 40 percig kelesztjük.
  5. Az aszalt szilva felét és a mandulát apróra vágjuk, laza mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk. Kb. 15 percig ismét kelesztjük.
  6. Kinyújtjuk  (kb. kisujjnyira) , 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Minegyik közepébe 1-1 aszalt szilvát teszünk, kis csomagokat készítünk belőle és bő, közepesen forró olajban  kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Még melegen porcukorral megszórjuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 757
elküldve: 0
receptkönyvben: 194
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk aszalt szilvával és mandulával, aszalt szilvás-mandulás kelt fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

679
élesztő 5 dkg
tej 2.5 dl
mandula 10 dkg
aszalt szilva 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 50 dkg
cukor 10 dkg
1 csipet
tojás 2 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
margarin 5 dkg
porcukor 1 ek