Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával töltött szűzérme

Aszalt szilvával töltött szűzérme
Aszalt szilvával töltött szűzérme
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előre elkészíthető a hústekercs, tálalás előtt csak át kell melegíteni. A háziasszonynak nem kell a konyhában tölteni az idejét, hanem a vendégekkel foglalkozhat. Most vajas törtkrumplit és párolt brokkolit készítettem mellé. Mivel az unokáim nyavajognak minden olyan étellel, amelyik darabos, a kedvükért a tölteléket elmixeltem. Így egy kicsit folyósabb lett  -  finomabb lett a szaftja, mert sok kifolyt belőle.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet karajszeletekkel is készíteni. Jól kiverem a szeleteket, kis batyukat kötözök belőle. Nagyon mutatós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle hagymát a szalonnához adjuk, és kis lángon üvegesre pároljuk.
  2. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a borral, beletesszük a fenyőmagot, és a húsleveskockát. Addig főzzük, amíg sűrű és puha nem lesz (kb. 15 perc).
  3. A húst éles késsel felvágjuk, hogy téglalap formát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, de csak az egyik oldalát. A másik oldalát megkenjük a hagymás-szilvás keverékkel. Felgöngyöljük, cérnával szorosan megkötözzük.
  4. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a hústekercset. Amikor már minden oldalát kissé megkapta, kevés vizet öntünk alá (esetleg borral). Mellé tesszük a maradék tölteléket, a zöldfűszereket. Lassú tűzön fél órát pároljuk. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  5. Vegyük ki a hústekercset, tegyük deszkára. Fejtsük le a kötözőzsineget. Hagyjuk állni néhány percet, azután szeleteljük fel. Tört krumplival, párolt zöldséggel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzérme aszalt szilvás töltelékkel, szűzérme aszalt szilvával töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arpadkati
arpadkati Thu, 2012-04-05 19:11

Van ket szuzerme darabom aszaltszilvam meg vorosborom is es ugy gondolom elore meg tudom csinalni, majd baconnal befedem, hogy ne szaradjon ki. Ez lesz az egyik husveti meglepetes menu.
Majd megirom a sikeret

1179
sertésszűz 30 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vaj 2 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
aszalt szilva 50 dkg
fenyőmag 1 ek
leveskocka 1 db
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
kapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek