Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszaltgyümölcsös püspökkenyér

Aszaltgyümölcsös püspökkenyér
Aszaltgyümölcsös püspökkenyér
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi pulykatekercstől megmaradt az aszalt gyümölcs, és ez a süti lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet.
  2. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a tojásos masszához adjuk. Sűrű, tejföl állagúnak kell lennie.
  3. Az aszalt gyümölcsöket (nálam mazsola, alma, körte, barack, szilva) apró kockára vágjuk, és hozzákeverjük a masszánkhoz.
  4. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bolma

Mióta szakács: 2017.01.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

püspökkenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

728
tojás 2 db
barna cukor 3 csapott ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
joghurt 150 g
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1 teáskanál
aszalt gyümölcsök 30 dkg