Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszaltparadicsomos-tészta

Aszaltparadicsomos-tészta
Aszaltparadicsomos-tészta
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyorsan elkészíthető ételek egyike. Ízletes, laktató, nem fogyókúrás.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz penne tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. Az aszalt paradicsomot és a sonkát csíkokra vágjuk. A paradicsom ízletes olaján a sonkát kicsit átpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkozott paradicsomot, a friss, felaprított zöld fűszereket. Borsozzuk, ha szeretjük, még sózzuk is kicsit, majd felengedjük a tejszínnel, összerottyantjuk.
  3. A sajtot lereszeljük, 2/3-át a tejszínes keverékhez adjuk, amit aztán összeforgatunk a kifőtt tésztával és a koktélparadicsommal.
  4. Kiolajozott sütőtálba tesszük, tetejére szórjuk a maradék sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 918
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos penne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

595
tészta 50 dkg
szárított paradicsom 12 db
feketeerdő sonka 10 dkg
koktélparadicsom 20 dkg
habtejszín 200 ml
parmezán sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 csokor
bazsalikom 1 marék