Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszaltparadicsomos-töltött cukkini hús nélkül

Aszaltparadicsomos-töltött cukkini hús nélkül
Aszaltparadicsomos-töltött cukkini hús nélkül
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap egy kolleginám aszaltparadicsomos-salátát hozott ebédre, és annyira megkívántam, hogy elkezdtem ötletelni, hogyan építsem bele valami hétköznapi ebédbe. (Nem az ő ebédjét, hanem az aszalt paradicsomot :D ) Töltött cukkini jutott eszembe :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát és a sárgarépát lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A cukkinit kettévágjuk, a belsejét kivájjuk. Ha nagyon magvas, akkor mehet komposztra, ha nem az, akkor felaprítjuk a belsejét is, mehet a töltelékbe. A fokhagymát és a szárított paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
  2. Pici olajon elkezdjük párolni a hagymát, később mehet hozzá a felaprított fokhagyma, majd a lereszelt zöldségek. Befűszerezzük, és fedő alatt pároljuk kb 10 percig, míg levet ereszt. Ezután hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, és fedő nélkül addig pirítjuk, míg elpárolog a leve, a végén a petrezselymet is hozzáadjuk.
  3. Picit hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojást, és kb. másfél evőkanál zsemlemorzsát, amivel a töltelék lágyságát állítjuk be ízlés szerint.
  4. Enyhén kiolajozott jénaiba tesszük a félbevágott cukkinicsónakokat, picit megsózzuk, és beleigazítjuk a tölteléket. Lefedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Ezután levesszük a fóliát, mehet rá sajt, ízlés szerint magvak, és a sajt pirulásáig sütjük még.
  5. A végén jóízűen elfogyasztjuk! :) Én krumplipürét készítettem most mellé. Jó étvágyat kívánok :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 120
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Borzas

Mióta szakács: 2016.07.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges cukkini töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

groni
groni Sat, 2018-06-16 19:18

Hát ez valami eszméletlenül finom... Köszi a receptet, biztos, hogy megcsinálom máskor is!

236
olívaolaj 1 ek
gomba 30 dkg
cukkini 3 közepes db
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
szárított paradicsom 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 tk
oregánó 1 tk
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1.5 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
trappista sajt 15 dkg
lenmag 2 ek