Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos gomba

Aszpikos gomba
Aszpikos gomba
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterkor a kocsonya nem hiányozhat a menüből, de ha nincs erre időnk, akkor jól jöhet ez a recept! Még több gombarecept itt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Ha szükséges, akkor felezzük vagy negyedeljük. A brokkolit félpuhára pároljuk, hogy megmaradjon az élénkzöld színe.
  2. Az aszpikporból elkészítjük a zselét, és érdemes a fokhagymát a felforralt vízbe belenyomni és így forralni.
  3. A gombát és a brokkolidarabokat ízlés szerinti arányban szépen elhelyezzük a formákban, és rákanalazzuk a még folyékony aszpikot. Másnapra tökéletesen megszilárdul. A brokkoli helyett használhatunk karfiolt, ebben az esetben pedig petrezselyemzölddel tegyük színesebbé ezt a finom vendégváró ételt! Ez a mennyiség kb 10-12 szilikonos muffion formához elegendő.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 702
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

vegán aszpik, zöldség aszpik

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

102
csiperkegomba 500 g
brokkoli 250 g
zselatin 10 g
fokhagyma 2 gerezd
víz 6 dl
majonézes torma 70 g
0 ízlés szerint