Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos májpástétom

Aszpikos májpástétom
Aszpikos májpástétom
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a hidegkonyhai készítményeket, fiaim ballagásakor, születésnapokon, karácsonykor ez az ünnepi menü. Legutóbb nővérem hatvanadik szülinapjára készítettem 45 fő részére 17 féle hidegtálat.

hozzávalók / 6 adag

A májhoz

Az aszpikhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap elkészített, így könnyen zsírtalanítható húslevesben felolvasztjuk a zselatint. Folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntünk két merítőkanállal, majd a hűtőben megdermesztjük. Ismét öntünk bele, és eldöntjük az egyik oldalára, majd a másik oldalán is megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy elég kemény legyen, különben ledől.
  2. Zsírban vagy olajban a hagymát megpirítjuk, a májjal együtt puhára pároljuk, fűszerezzük.
  3. Beletesszük a kockákra vágott zsemlét (ha olajjal készítettük, akkor a margarint is), és húsdarálón ledaráljuk.
  4. A langyosra hűlt masszát rákenjük az aszpikra.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 823
elküldve: 8
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi hidegtálak
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májpástétom, májpástétom aszpikkal, aszpikos májpástétom őzgerinc formában, májkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

231
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
zsemle 1 db
sertészsír 4 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
csirke alaplé 5 dl
zselatin 2 ek