Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos sonkatekercs Gonoszkától

Aszpikos sonkatekercs Gonoszkától
Aszpikos sonkatekercs Gonoszkától
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is nagy családi összejövetelre készült a rumos-meggyes puncstorta, a George Hamilton, azaz habcsók tetejű torta, a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen, és a málnamisu kétféle piskótával mellé. Mindenkinek nagyon ízlett. Tímea sógornőm azt mondta, hogy a boltban kapható aszpikos sonkatekercset nem szereti, mert a zöldséges-majonézes alja túl tömény neki, de amit én készítettem, az olyan finom, könnyű, hogy nagyon ízlik neki. Meg is ette az utolsó falatig. Mondhatom, megérte dolgozni vele, mert mindenkitől bezsebelhettem a dicséretet, és gyorsan fogyott, ami a legnagyobb dicséret a szakácsnak.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A franciasaláta alapot enyhén sós vízben megfőzzük pár perc alatt. Leszűrjük, kihűtjük.
  2. A tojásokat is megfőzzük.
  3. A húsleveskockákat elkészítjük a vízben. Kihűtjük.
  4. A megfőtt tojásokat megpucoljuk, a paradicsomot, uborkát karikára vágjuk. A csemege uborkákat a franciasaláta alapunkban lévő zöldségek nagyságára kockázzuk.
  5. A húslevesből kb 2 dl-ben elkeverjük a zselatint, melegítjük (forralni nem szabad!), kevergetjük, amíg a zselatin felolvad. Hozzáadjuk a többi levest is, és langyosra hűtjük.
  6. Közben a majonézt a tejföllel, mustárral, sóval, cukorral, citromlével kikeverjük, és hozzáadjuk a franciasaláta alapot, és a felkockázott csemege uborkát. Összekeverjük.
  7. Egy tálat kibélelünk fóliával, és a kihűlt zselatinos levesből pár merőkanálnyit beleteszünk. Elrendezzük rajta a felkarikázott uborkát, paradicsomot, tojást. Hűtőbe tesszük 15 percre dermedni.
  8. Közben a túrót a tejszínes tormával, sóval kikeverjük. Megtöltjük vele a sonkatekercseket (nekem 20 darab lett).
  9. A sonkatekercseket elrendezzük a tálba a már megdermedt zselatinos rétegre. Ezt is meglocsoljuk a zselatinos húslevessel. Ismét a hűtőbe tesszük dermedni.
  10. A zöldséges-majonézes keverékhez adjuk a megmaradt kb 3,5-4 dl zselatinos levest, és a megdermedt sonkatekercsekre simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
  11. A megdermedt aszpikos sonkatekercset óvatosan átfordítjuk egy másik tálra, és lefejtjük róla a fóliát.
  12. Szeletekre vágva tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 043
elküldve: 4
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sonkatekercs, aszpikos sonkatekercs, töltött sonkatekercs aszpikban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2013-07-29 08:31

Aha! Fejjel lefelé csinálod! Ez nekem sose jutott volna eszembe, pedig milyen pofonegyszerű. Köszönöm!
Koszider

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2013-07-29 10:38

Kedves Koszider!
Nagyon szívesen! Egyébként tényleg nagyon egyszerű, csak annyi benne a macera, hogy rétegenként hűtőben kötni kell hagyni. Üdvözlettel:Kinga

501
franciasaláta alap 1 kg
tejföl 8 dl
mustár 3 ek
csemegeuborka 15 dkg
0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
sonka 30 dkg
tehéntúró 35 dkg
torma 20 dkg
citromlé 1 ek
leveskocka 3 db
víz 1.2 l
főtt tojás 4 db
paradicsom 15 dkg
uborka 10 dkg
zselatin 30 g
majonéz 20 dkg