Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos tojásos-sonkás zöldség

Aszpikos tojásos-sonkás zöldség
Aszpikos tojásos-sonkás zöldség
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggel a szokásos kérdésemre: "mi legyen a vacsora?" -azt a választ kaptam: "valami könnyű". A lecke feladva, így lapozgatni kezdtem a recepttáramban. Végül erre a Lajos Mari féle receptre esett a választásom. Kicsit átalakítottam, mert az eredeti receptben bor és bors is van, én meg nem találtam fontosnak, hogy legyen benne. Reggel gyorsan elkészítettem, ráért egész nap dermedni a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

Az aszpikhoz

A belsejéhez

ajánlat

Én pulykamell sonkából készítettem, mert az volt itthon. Ha gépsonkát teszünk bele, a színvilág intenzívebb lesz. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, keresztbe félbevágjuk.
  2. A mirelit zöldséget roppanósra pároljuk.
  3. Egy lábosba teszünk 1/2 dl vizet, beleszórjuk a zselatint, és elkeverjük.
  4. 5 dl vízzel a zöldségleveskockából elkészítjük a levest, apránként a megolvadt zselatinhoz keverjük, és teljes felolvadásig kevergetjük. Ha szükséges, sózzuk meg.
  5. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
  6. 4 db kb. 2 dl-es poharat, vagy bögrét hideg vízzel kiöblítünk. 2-3 kanál levet tegyünk bele, és a hűtőbe téve hagyjuk dermedni kb. 20-25 percig (célszerű az üvegpohár, hogy lássuk, hogy alakul, a végén a kiborításnál is jobb).
  7. A megdermedt aszpikra rátesszük a félbevágott tojások felét, sárgájukkal lefelé. Köré rakjuk a felcsíkozott sonkaszeleteket, 1-2 kanál lét öntük rá (ha megdermedt volna az alaplé, picit melegítsük fel).
  8. Ismét sárgájával lefelé rátesszük a másik fél tojást köré, és a tetejére szórjuk a zöldségeket, színültig töltjük az aszpikos lével. Minimum 3 órára tegyük be a hűtőbe, de ideálisabb ha egész éjszaka, vagy 1 napig hagyjuk dermedni.
  9. Tálalás előtt kés hegyével körbevágjuk, mártsuk a poharakat forró vízbe (ne kerüljön bele víz), ha szükséges késsel oldalról óvatosan belenyúlva lazítsuk meg, és egy kistányérra borítsuk ki.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 082
elküldve: 9
receptkönyvben: 268
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojásos-sonkás poharas Gabystól, sonkás-aszpikos zöldség, franciasaláta aszpikban, poharas aszpikos zöldség

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Édrien
Édrien Wed, 2012-10-24 23:26

Szia Gabys!
Itt z ígért recept... Remélem nem baj, hogy az előzőért rajongok, ez csak "szimplán" tetszik?!
Sosem jutott volna eszembe így tálalni... Mindenképpen kipróbálom.
Adrien

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-10-24 23:41

Szió Adrien:)
Én annak is örülök, ha csak szimplán tetszik, az már fél siker:D Ha elkészítetted és ízlett is, akkor teljes a győzelem:) Ezeket a megmaradt kosarakhoz készítettem, mellékeltem hozzá - még melegen vékonyan megvajazott - pirítós kenyeret. Jó éjt, Gabi

185
zselatin 10 g
leveskocka 1 db
víz 0.5 dl
víz 5 dl
főtt tojás 4 db
franciasaláta alap 15 dkg
gépsonka 15 dkg
0 ízlés szerint