Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos tormás sonkatekercs

Aszpikos tormás sonkatekercs
Aszpikos tormás sonkatekercs
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag gyorsan elkészíthető. Ha váratlan vendégünk jelentkezik be, és hirtelen valamivel elő kell rukkolnom, összedobok gyorsan egy hidegtálat, és rendszerint siker övezi. Ezért bátran ajánlom bárkinek ilyen alkalmakra. Finom és gyors.

hozzávalók / 8 adag

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mexikói vegyes zöldséget, feltesszük főni sós vízbe. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldséget, forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük, hogy ne legyen túl puha. Ha megfőtt, teljesen ki kell hűlnie.
  2. Elkészítjük a tormakrémet. A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl, sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerre adjuk a krémhez, a túró krémességétől függ, mennyit vesz fel. Ha jó krémes a túró, akkor a tejföl el is hagyható.
  3.  Ha kész a krém, hagyjuk összeérni az ízeket, amíg elkészítjük a majonézt. A majonézhez a 3 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra verünk, majd szépen lassan adagoljuk hozzá az olajat. Sűrű krém állaga lesz. Gépi habverővel verjük. Tegyünk hozzá 1 evőkanál mustárt a végén, ha már jó kemény a majonéz.
  4. Ha kész, akkor keverjünk hozzá 2-3 deci tejfölt. A mártást ráöntjük a zöldségre, összekeverjük, és mehet egy tálba vagy tálcára, amin tálalni akarjuk a tekercseket.
  5. A sonkákat megkenjünk a tormás krémmel, hogy legyen benne rendesen, majd szépen sorba rátesszük a salátánk tetejére.
  6. Ha elkészítetttük az összes sonkát, a maradék krémet habnyomóba töltjük, és szépen kinyomkodjuk a sonkák széleit is a krémmel. Ha ez kész, elkészítjük az aszpikot.
  7. Felteszünk forrni 2 dl vizet, bele 2 evőkanál zselatin, ételízesítőt 1 kiskanállal vagy 1 fél leveskockát. Felfőzzük, majd hagyjuk pár percet hűlni. Addig a díszítést el lehet készíteni a sonkán (pl. petrezselyemzöld, paprikakrém). 
  8. Az aszpikot pár perc hűlés után lassan csorgassuk rá a sonkák tetejére, majd hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 373
elküldve: 8
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sonkatekercs házi majonézes salátával, túrókrémes sonkatekercs, sajtkrémmel töltött göngyölt sonka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

637
gépsonka 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
torma 3 ek
mexikói keverék 1 kg
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 3 dl
cukor 2 ek
mustár 1 ek
víz 2 dl
zselatin 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint