Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos torta

Aszpikos torta
Aszpikos torta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy szlovák oldalon találtam, amikor a szilveszteri hidegtálakat kerestem. Nagyon ötletesnek találtam, így elkészítettem. Nagyon finom. Igaz, egy picit macerás, de az íze kárpótolja a munkánkat.

hozzávalók / 10 adag

Az aszpikhoz

A tortához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszpikhoz minden hozzávalót egy magas edénybe teszünk, ésaddig hagyjuk főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint a leszűrt lével.
  3. Egy tortaformát vízzel kiöblítünk, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. A forma aljába merünk egy keveset a zselatinos léből, és betesszük a hűtőbe dermedni.
  4. Amikor megkötött, rétegezzük: tojás, uborka, kápia, petrezselyemzöld.
  5. Óvatosan rámerjük az aszpikot, és betesszük a hűtőbe megkötni.
  6. A következő réteg a sonka, amelyet megtöltöttünk a salátával, majd felgöngyöltünk. Rétegezzük: töltött sonka, száraz szalámi.
  7. Újra aszpikot öntünk rá, és hagyjuk megkötni.
  8. A következö réteg szeletelt sajt és a zöldségek.
  9. Az egészet leöntjük a maradék aszpikkal, és 24 órára a hűtőbe tesszük megkötni. Másnap ízlés szerint fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 366
elküldve: 4
receptkönyvben: 162
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

aszpikos hidegtál, sonkás-tojásos réteges aszpik, réteges aszpiktorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-05 22:09

Kedves Maria!Már megint egyszerű és nagyon nagyszerű ételt alkottál!Csoda guszta!Köszi és elmentve :-))Éva-Anyóca

230
víz 1 l
ecet 2.5 dl
kovászos uborka lé 2.5 dl
babérlevél 2 db
bors 10 szem
bors 5 szem
sárgarépa 1 db
fehérrépa 0.5 db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
lapzselatin 5 db
főtt tojás 4 db
csemegeuborka 2 közepes db
kápia paprika 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
sonka 15 dkg
franciasaláta alap 15 dkg
szalámi 15 dkg
sajt 15 dkg