Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Autentikus scone

Autentikus scone
Autentikus scone
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magyarul édes pogácsa. Számomra egy falat London. Itthon nem lehet kapni, és sokadjára sikerült eltalálnom az összetevőket, ahhoz, hogy igazi ízvilágot kapjak.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

  • 250 g "önkelő" finomliszt (ha nincs önkelő liszt, akkor adjunk hozzá 1 kk. sütőport a liszthez)
  • 1 kk
  • 50 g vaj
  • 60 g erythritol
  • 200 ml író (buttermilk)
  • 4 ek zsíros tej
  • 1 marék mazsola (ízlés szerint)

Clotted cream

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra. A lisztet a sóval összekeverjük, majd a felaprított vagy reszelt vajat belekeverjük, csomómentessé eldolgozzuk. Hozzáadjuk a cukorpótlót.
  2. Összeöntjük az írót a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Jól összegyúrjuk, egy nyújtható tésztát kapunk.
  3. 2-2,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval elnyerjük a kívánt formát. Kivajazott tepsibe tesszük, 10-20 percig sütjük, amíg felnő és aranybarna nem lesz.
  4. Habverővel összekeverjük a krém hozzávalóit, és kemény habbá verjük. Ízlés szerint adható hozzá egy kis eritritol is.
  5. A pogácsákat kettévágjuk, megkenjük a clotted cream-mel, és cukormentes lekvárt teszünk a tetejére.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kajesz Ka

Mióta szakács: 2017.02.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

angol pogácsa, brit aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

824
finomliszt 250 g
1 kk
vaj 50 g
erythritol 60 g
író 200 ml
tej 4 ek
mazsola 1 marék
mascarpone 250 g
habtejszín 250 g
erythritol 2 ek
cukormentes lekvár 5 ek