Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Autópályás torta

Autópályás torta
Autópályás torta
145 perc / előkészület: 120 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta egy kisfiúnak készült szülinapra, egyetlen kérése volt, hogy piros autó legyen rajta. Remélem örömöt szereztem neki.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk, a lisztet a sárgájába szitáljuk, és lazán belekeverjük a fehérjét.
  2. A piskótát egy 24x30 cm-es tepsiben megsütjük, ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  3. A krémhez a tojássárgáját a tejjel, liszttel kikeverjük, és vízfürdőben sűrűre főzzük, forrnia nem szabad. A csokit felolvasztjuk, és a krémbe keverjük. A tejszínt felverjük, és ha kihűlt a krém, lazán beleforgatjuk. Kevés tejszínhabot félreteszünk a díszítéshez. Megtöltjük a lapokat. A tetejére is kenjünk egy kevés krémet, így jobban rátapad a fondant.
  4. Díszítéshez a fondantot megszínezzük, és bevonjuk vele a tortát. Oldalát tejszínnel díszítjük, stb...
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 941
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mamoka

Mióta szakács: 2012.02.05.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes születésnapi torta, torta csokoládés krémmel, formatorta csokis krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

552
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 ek
tojássárgája 2 db
finomliszt 1.5 dkg
tej 1.5 dl
étcsokoládé 10 dkg
növényi habtejszín 500 ml
cukorfondant 30 dkg
ételfesték 10 csepp