Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Azonnal puha mézeskalács 1.

Azonnal puha mézeskalács 1.
Azonnal puha mézeskalács 1.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik bevált, azonnal süthető és puha receptem....ez nincs kidíszítve, mert csak "úgy" sütöttem....majd teszek fel egy másik receptet is, az szépen kidíszített lesz.  :)….így karácsony közeledtével, gondoltam, felteszem....akkor elengedhetetlen nálunk, de ezt a "fajtát" szoktam máskor is sütni.....én sosem szoktam a tetejét lekenni tojással....nagyon könnyen kezelhető a tészta és nagyon finom.....légmentesen lezárt edényben tároljuk, s nagyon sokáig eláll....

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a mézet és a zsírt felmelegítjük, összeolvasztjuk őket, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük először a száraz hozzávalókat, s jól összekeverjük, majd jöhet hozzá a tojás és a langyos méz + zsír keverék. Az egészet jól kidolgozzuk - akkor jó, ha már leválik a kezünkről és a tál faláról. Nem kell pihentetni!
  3. Én sütőpapíron nyújtok mindent! Kibélelünk tepsit, tepsiket (én kettőt váltogattam, amíg el nem fogyott a tészta) sütőpapírral, a tésztát kisebb adagokban kinyújtjuk, körülbelül 1/2 cm vastagságúra, tetszőleges formával (ebben most nincs karácsonyi forma, mert csak "úgy" sütöttem, mert megkívántuk), s a kibélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Mindezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk. Nem kell lisztezni az alját közben, a kiszúrót sem kell lisztbe mártani! (Lehet vastagabbra is nyújtani!)
  4. 160 C fokra előmelegített sütőben (alsó-felső állásban) rövid idő alatt megsütjük - kb. 4-6 perc, sütőfüggő! Figyeljük, nehogy túl süljön, mert akkor kiszáradhat! Amikor szépen megemelkedik, tulajdonképpen készen is van, mert kivétel után még a hő dolgozik a tésztában. Természetesen, ezt is fel lehet díszíteni! :) A mázhoz: 1 tojásfehérjét kemény habbá verünk, ehhez a porcukrot adjuk, s ezzel lehet díszíteni, majd megvárni, hogy megszáradjon! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30x3 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 690
elküldve: 7
receptkönyvben: 107
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi mézes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stormhunter
stormhunter Wed, 2018-11-21 22:16

A sertészsírt valami mással, mondjuk kókusszal lehet helyettesíteni?

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-12-09 16:15

Kedves "stormhunter"!
Bocsi, hogy csak most reagálok! Igazából, én nem igazán használok kókuszzsírt, nem tudom, ennél, hogyan reagálna! Az igazi házi sertészsír egyébként egészséges, az ízén pedig nem lehet érezni, ettől (is) lesz azonnal puha, finom, s nagyon könnyen kezelhető a tészta készítés közben - természetesen, az egész hozzávalók arányától, de a zsír segít ebben! Többen elkészítették már, s mindenki tutinak, isteni finomnak találta, azon kívül, hogy azonnal puha, s azóta csakis így készítik! :)

841
akácméz 25 dkg
sertészsír 10 dkg
finomliszt 80 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fahéj 2 teáskanál
szódabikarbóna 2 teáskanál
porcukor 15 dkg
tojássárgája 4 db
tejföl 265 g
3 csipet
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg