Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Azori haltál paprikaszósszal

Azori haltál paprikaszósszal
Azori haltál paprikaszósszal
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképesztő kilátásunkhoz nem sokáig gondolkoztunk a vacsorán. Pilár de Bretanha mesés hely bármilyen recepthez. Különösen az első főzéshez esküvő után.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azori tipikus paprikaszósszal ajánlom, ez egy helyi különlegesség. Köretként pedig rizst tudom elképzelni hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A polipot megmossuk, és a borral, babérlevéllel, hagymával, sárgarépával, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy bőven ellepje feltesszük főni. Kell neki egy alapos óra, és villával ellenőrizhetjük, ha már megpuhult.
  2. Amíg a polip elkészül, egy serpenyőben dobjuk bele a megtisztított rákot, és olívaolajban kezdjük el sütni. Pár perc múlva öntsük rá a szintén megmosott kagylókat. Ezután mehet rá a fokhagyma és az apróra szeletelt újhagyma. Tegyünk bele friss kakukkfüvet és 1 dl fehérbort. Kis sóval, borssal ízesíthetjük, és 10 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A halat megsózzuk, és vajban csak süssük át 4-5 percig mindkét oldalán. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg. Akkor lesz igazán jó, ha bátran vastagabb halszeletet és tiszta vajat használunk.
  4. És az elkészült hozzávalókat egy tálra tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 014
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: portugál
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

haltál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

664
hal 250 g
tigrisrák 50 dkg
kagyló 50 dkg
polip 50 dkg
vaj 15 dkg
olívaolaj 1 ek
vörösbor 2 dl
fehérbor 1 dl
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
újhagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
kakukkfű 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál