Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai chilis dzsem

Ázsiai chilis dzsem
Ázsiai chilis dzsem
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti az ázsiai konyhát, annak nagyon fog ízleni ez a chilis dzsem.smiley

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ez az ázsiai dzsem nagyon jól illik sült húsokhoz, de akár kenyérre, vagy pirítósra kenve is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat pár percre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat. Felkockázzuk.
  2. Egy edénybe beleöntjük, hozzákeverjük a cukrot, a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a 2 picire vágott chilit, a balzsamecetet, a sót és a borsot.
  3. Lassú tűzön összeforraljuk. Ez kb. jó fél órát vesz igénybe.
  4. Amikor már szépen besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a lángot.
  5. Kihűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 052
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Etuka

Mióta szakács: 2010.11.22.
8 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csilis lekvár, csilis dzsem, chili jam

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

224
paradicsom 45 dkg
cukor 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
chili 2 db
gyömbér 1 cm
balzsamecet 60 g
1 tk
bors 0 ízlés szerint