Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai medvehagymás palacsinta

Ázsiai medvehagymás palacsinta
Ázsiai medvehagymás palacsinta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy japán étteremben ettem először hasonlót, de azóta belefutottam kínai, koreai, sőt, még egy burmai étteremben is. Minél több olajon sütjük, annál puhább lesz. Arra számítsunk, hogy ez gyúrt tésztából, nem palacsintatésztából van, állagba inkább egy lepénykenyérre hasonlít! A recept alapötletét dentistvschep blogján találtam.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A szószhoz

ajánlat

Tálaláskor megszórhatjuk szezámmaggal. A szósz csak egy ötlet, bármivel kínálhatjuk. Ez esetben viszont adjunk több sót a tésztához, mert az arányoknál figyelembe vettem, hogy a szósz elég sós.

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, a vizet, és jól összedolgozzuk, amíg nagyon rugalmas tésztát kapunk.
  2. Lefedjük, és 30 percig pihentetjük. Közben a medvehagymát apróra vágjuk.
  3. Ha kész, nyolc egyenlő részre osztjuk.
  4. Egyenként olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, lehetőleg maradjunk meg a téglalap formánál. Szórjuk rá a medvehagymából bőven.
  5. Óvatosan tekerjük fel, mint egy palacsintát, majd tekerjünk csigát belőle. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a csigákat sodrófával, olyan vastagra, mint egy vékonyabb amerikai palacsinta.
  6. Egy serpenyőbe melegítsünk egy kanál szezámolajat, és mindkét oldalát süssük ropogósra.

A szószhoz

  1. Az összes hozzávalót összekeverjük, a gyömbért és a fokhagymát pedig belereszeljük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 392
elküldve: 3
receptkönyvben: 365
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ázsiai medvehagymás lepénykék

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
finomliszt 260 g
víz 1 dl
2 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
medvehagyma 3 csokor
szezámolaj 3 ek
hoisin-szósz 3 ek
szójaszósz 50 ml
víz 0.5 dl
gyömbér 2 cm
fokhagyma 1 gerezd