Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai tésztaleves garnélával

Ázsiai tésztaleves garnélával
Ázsiai tésztaleves garnélával
gyors recept | szponzorált tartalom
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szeretitek a tésztás leveseket, akkor ezt a garnélás-kurkumás-kókusztejes verziót is biztos csípni fogjátok. Fél óra alatt kész van, befőttesüvegbe csomagolva pedig szuper, mentálisan felszabadító munkahelyi ebéd lehet másnap, de akár kirándulásra vagy piknikezni is magatokkal vihetitek. A kókusztejtől selymes, a fűszerektől pikáns, a limelétől kellemesen frissítő leves minden alkalomra kiváló választás!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felaprítjuk tetszés szerint - a répát érdemes vagy gyufaszálra aprítani, vagy hámozóval vékony csíkokra szabni, és azokat rombuszalakúra vágni.
  2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk az újhagymát, a chilit, a gyömbért és a fokhagymát. Pár percet futtatjuk, hogy üvegesre párolódjon, majd hozzáadjuk a répát, a gombát és a kurkumát. Mérsékeljük a lángot, és 5-10 percet pirítjuk.
  3. A zöldséges alapot eztán felöntjük az alaplével, és bő negyed órát főzzük takarékon.
  4. Közben egy másik edényben forró vizet öntünk a rizstésztára, és lefedjük 10 percre. Ezalatt a tészta gyönyörűen megpuhul, de véletlenül sem fő szét. A kész tésztát leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk.
  5. Ezután a kókusztejet kikeverjük egy-két merőkanál forró levessel, és az edénybe öntjük. Szójaszósszal, és legfőképp halszósszal ízesítjük - a sósságot is ezek, illetve az alaplé állítják be. Ha véletlenül elsóznánk, egy kis plusz kókusztejjel tompíthatunk rajta.
  6. Végül hozzáadjuk a garnélákat, és további 5 percet főzzük, míg a rákocskák gyönyörű rózsaszín színt kapnak. Jöhet a tálalás.
  7. A megfőtt-leszűrt rizstésztát tányérokba szedjük, majd rámerjük a levest. A tetejére ráfacsarunk egy-egy cikk lime levét, majd bőségesen megszórjuk frissen aprított újhagyma zölddel és korianderrel.
  8. Egy ilyen klassz tésztás leves azonban nagyszerű választás lehet kiránduláshoz is, hiszen befőttesüvegekbe porciózva remekül szállítható. Ha a képen látható módon szeretnétek összeállítani, akkor először szűrjétek le a leves levét (mint egy húslevesnél), majd tészta - garnéla és zöldségek - friss zöldfűszer sorrendben pakoljátok meg az üveget, a levet pedig külön üvegben vigyétek magatokkal. Bármilyen piknik sztárja lesz, majd meglátjátok!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 186
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tésztaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

331
napraforgó olaj 2 ek
újhagyma 5 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
chili 1 db
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 1 db
kurkuma 1 tk
shiitake gomba 25 dkg
alaplé 1 l
szójaszósz 1 ek
halszósz 2 ek
kókusztej 2 dl
garnéla 30 dkg
rizstészta 15 dkg
koriander 0 ízlés szerint
újhagyma zöldje 3 db
lime 1 db