Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Azték pulyka

Azték pulyka
Azték pulyka
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mexikói zöldségkeverékből indult az egész, az egyik A-betűs szupermarket láncban láttam meg, és nagyon megtetszett, mert bébikukoricát, vörösbabot, zöldbabot, piros és sárga paprikát is tartalmazott. Rögtön tudtam, hogy ez jó alapja lesz valami spéci receptnek, és hát ez lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
  2. Ezután adjuk hozzá a darált húst, amit szintén megpirítunk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket, alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a paradicsomlevet és az erős paprikakrémet.
  4. Lefedve főzzük kb. 10-15 percig.
  5. Fedőt levéve alaposan megkeverjük, és közepes lángon főzzük, míg a felesleges víz elpárolog.
  6. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk. (Én tésztával szoktam, jó alaposan összekeverve.)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 802
elküldve: 3
receptkönyvben: 180
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Trisztin

Mióta szakács: 2013.04.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hús mexikói zöldségekkel, paradicsomos zöldséges darált hús, mexikói tésztaszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

254
darált pulykahús 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
paradicsomlé 2 dl
mexikói keverék 20 dkg
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 késhegynyi
fajita fűszerkeverék 0 ízlés szerint