Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Azu - tatár húsos ragu

Azu - tatár húsos ragu
Azu - tatár húsos ragu
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, pikáns, szaftos húsétel.

Az eredeti tatár recept rendkívül praktikus, amolyan 3 az 1-ben étel, mivel tartalmaz húst, köretet és savanyúságot is. A tatárok nagyrészt muzulmánok, így ők bárány- vagy marhahúsból készítik a fogást, és a főzési folyamat végén, az uborka mellett, a külön megsütött krumplit is a raguhoz adják.

Az alábbi ételt egy egyszerűbb, orosz recept alapján készítettem, melyből már a köret, vagyis a krumpli hiányzik. Aki azonban kedvet kapott az eredeti tatár fogáshoz, próbálja ki, úgy is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyasztható hagyományosan sült krumplival, de rizzsel, bulgurral is köríthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeleteljük fel, majd a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra, ezt követően sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a zsiradék 2/3-át, dobjuk rá a húscsíkokat, és jól pirítsuk át. Ezt követően öntsük fel a húslével, és kis lángon, fedő alatt főzzük tovább. Kb. 45-50 perc a főzési idő.
  3. Amíg puhul a hús, aprítsuk fel a hagymát finomra. és a maradék zsírban pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és reszeljük bele a két gerezd fokhagymát.
  4. Mikor a hús már megpuhult, akkor öntsük le a levét egy kis tálkába. Keverjük el az étkezési keményítőt a húslében, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  5. Legvégül öntsük a húsra a paradicsommal elkevert hagymát, a kockákra felaprított uborkát, a keményítővel elkevert húslét, és kb. 10 perc alatt forraljuk össze.
  6. Tálaláskor finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Zöldséges sertésragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

391
sertészsír 5 dkg
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sűrített paradicsom 5 dkg
csemegeuborka 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
alaplé 1.5 dl
kukoricakeményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor