Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskóta házilag

Babapiskóta házilag
Babapiskóta házilag
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában boltban szoktam babapiskótát venni, de most több időm volt. Ez egy régi recept, és érdemes kipróbálni, mert nagy mennyiség lesz belőle és jobb állagú a babapiskóta, mint a bolti.

A tésztát pihentetni kell.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 egész tojást a 22 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral 5 percig keverjük robottal.
  2. Majd hozzákeverünk 24 dkg lisztet és a szalalkálit.
  3. Pihentetjük egy napszakot (pl: este készítjük, reggel sütjük, vagy reggel készítjük, és délután sütjük).
  4. Pihentetés után hozzágyúrjuk a maradék 28 dkg lisztet.
  5. 3-4 mm-re nyújtjuk lisztezett deszkán, és babapiskóta szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Halványra sütjük. Kb. 10-15perc. Sokáig nem kell sütni, mert akkor keményebb lesz. Ahogy megemelkedett a babapiskóta, már jó is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 021
elküldve: 6
receptkönyvben: 251
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska100

Mióta szakács: 2012.11.20.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskóta, babapiskóta formájú édes keksz, cukros keksz

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mullerbrigi
BrigiPami / mullerbrigi Mon, 2017-02-06 12:16

Szeretnem kiprobalni a receptedet, de nem tudom hogy hol kellene pihentetni a tesztat...?! A hutoben vagy a konyhapulton? Koszi a valaszt!

1984
1984 Fri, 2015-06-26 13:37

Szia!

Ma én is kipróbáltam ez alapján életem első babapiskótáját. Ízre tényleg jobb mint a bolti. Igaz, kicsit több liszttel csináltam mint ahogy receptbe, de jó lett így is. Bár az első 2 sütésnél a forma nem olyan lett amilyennek lenni kell, kicsit szétfolyt.
De a végére sikerült összehozni , hogy olyan formájú legyen amilyennek kellene. :)
Igazán sok lett belőle. :)

gneadrienn
gneadrienn Sun, 2014-12-14 12:04

napocska100

Nem kell hozzá semmiféle zsiradék? Nekem hasonló receptem van, és ír hozzá 10 dkg vajat, és egy kevés tejet az összeállításhoz. Így is elég nehéz összegyúrni, hát még vaj nélkül?

evahorina
evahorina Tue, 2014-11-25 13:44

Megsutottem sutoporral és csak 2 óra pihentetéssel és jó lett :) nem tudom milyen a szalakális verzio, mert azt nem próbáltam de sutoporral nekunk izlett. mivel csak 2 órát pihent a tészta egy picit ragacsos volt, de pici lisztet adtam még hozzá és így már jó lett.

mártiti
mártiti Wed, 2014-11-05 11:45

Megsütöttem ezt és egy másik receptet is (olyan habzsákos, piskótaszerű anyagból). Ez sokkal jobban néz ki. Mivel én nem ehetem, majd a gyerekek tesztelik suli után. Az összes lisztet beledolgoztam tegnap délután. A szalakáli csak 15grammos volt, de így is szépen feljöttek és kisimultak. Szép kis sütik lettek. Majd gluténmentesen is megpróbálom.

agisz84
agisz84 Sun, 2014-10-26 10:30

Szia Napocska!
A szalalkáli helyettesíthető szódabikarbónával, vagy mindenképp az kell bele?

Aggie916
Aggie916 Thu, 2014-05-08 10:01

Szia Eszter!
Nekem is hasonló babapiskóta receptem van. Tapasztalatom szerint a kisült tészta nem lesz olyan szép pihentetés nélkül, mint amikor pihentetve van. Én legalábbis egyszer kipróbáltam a sajátommal és ezt tapasztaltam. :)

A.Eszter
A.Eszter Mon, 2014-05-05 11:50

Kedves Napocska! Volna néhány kérdésem:
- meddig eltartható ez a babapiskóta?
- mi történik, ha az ember lánya nem vár egy napszakot? az miben fontos? a linzereknél a vaj visszakeményedésénél értem a hűtőben pihenést, de itt a szalalkáli rögtön dolgozik, ahogy a sütőbe kerül, vagy mi az oka?
Köszönettel! Szép napot!

napocska100
napocska100 / napocska100 Tue, 2014-05-06 21:31

Szia Eszter!

Kérdéseidre válaszolva: 1-2 hétig biztosan eltartható. (Lehet tovább is, ha maradna belőle :-).
Teljesen más a tészta állaga szemmel láthatólag miután pihenteted, mintha csak összekevernéd. Sosem próbáltam úgy, hogy nem pihentettem, így nem tudom hogy a végeredményen mennyit változtatna, ha ez kimaradna.
Szép napot.

765
tojás 4 db
porcukor 22 dkg
finomliszt 52 dkg
szalalkáli 20 g
vaníliás cukor 1 csomag