Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás diós sütemény

Babapiskótás diós sütemény
Babapiskótás diós sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most először próbáltam ki ezt a receptet, szerencsére ennek is sikere lett. Anniyra, hogy éppen az utolsó szeletet tudtam csak lefényképezni, így elnézést már nem a leggusztább... De garantálhatom, hogy ízletes! :D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot nyújtunk belőle, és mindegyiket kb. 15-20 perc alatt, előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
  2. A krémhez a diót a tejjel felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük, és a diós masszához adjuk.
  3. A mázhoz a porcukrot, a kakaót a vízzel felfőzzük, tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat.
  4. Az egyik lapot megkenjük a krém felével.
  5. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk a rummal. Rákenjük a krém másik felét, rátesszük a lapot.
  6. A mázat kihűlve simítjuk el a tetején.

 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 990
elküldve: 4
receptkönyvben: 126
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós babapiskótás süti, diós emeletes házi babapiskótával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2359
cukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
méz 2 ek
tej 3 ek
sertészsír 2 dkg
finomliszt 25 dkg
szódabikarbóna 2 kk
dió 50 dkg
tej 24 ek
vaj 35 dkg
cukor 20 dkg
babapiskóta 200 g
rum 20 ml
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 3 ek
vaj 2 dkg