Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás gesztenyés szelet

Babapiskótás gesztenyés szelet
Babapiskótás gesztenyés szelet
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami gyors finomságot a családnak. Megkérdeztem hát a szedőinket, ki mit sütött a hétvégén?
Az utolsó szelet került fényképezésre, mert mire az ember észbe kap, megeszik. :) Sajna nem tudtam szebbet kihozni belőle.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált kekszel, az olvasztott margarinnal, a rumaromával és a porcukorral. Az így kapott masszát kis golyónként belenyomkodjuk egy tepsibe, ügyelve arra, hogy mindenhol egyforma magas legyen. A babapiskótákat kb. 0,5 cm kihagyásával rápakoljuk a masszára.
  2. A pudingot kevés hideg tejben kikeverjük, majd a többivel felfőzzük. A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd ha egy kicsit hűlt a puding, hozzákeverjük. Ezt tesszük a piskóták tetejére.
  3. A felvert tejszínhabot a krém tetejére simítjuk.
  4. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 784
elküldve: 14
receptkönyvben: 265
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lubikme

Mióta szakács: 2010.01.05.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli gesztenyés szelet, gesztenyés krémes, babapiskótás gesztenyés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dzsozx
dzsozx Thu, 2011-12-29 12:52

A babapiskotát nem kell beáztatni elötte?Így is megfog puhulni?

pagi
pagi Tue, 2011-08-02 00:25

Kedves Judit!
Köszönöm a választ, így már értem... Szeretek sütögetni, de antitalentum vagyok a konyhában, így kb. szóról szóra szoktam értelmezni a recepteket, főleg az első próbálkozásnál. Legtöbbször nem is kóstolom meg az általam készült finomságokat (nem vagyok édesszájú), de szeretem, ha jól sikerül, amit készítek. Nagyon jó nézni, ahogy pillanatok alatt elfogy minden... A férjem és a 4 gyerekem is szerintem édesség-, süti- és csokifüggő.

lubikme
Lubikme / lubikme Tue, 2011-08-02 18:44

Kedves Judit!
Köszönöm, hogy segítettél mert nem érek mindig a géphez mikor szeretném csak mikor hagynak.
Jól magyaráztad a receptet, köszi mégegyszer.

Kedves pagi!
Elnézést, hogy nem voltam egyértelmű de azt hittem jó így.

További jó fözöcskét mindenkinek. Üdv : lubikme

pagi
pagi Sun, 2011-07-31 01:45

Nekem ez a recept tetszene, ha érteném...Mit jelent az, hogy: "kis golyónként belenyomkodjuk egy tepsibe", " A babapiskótákat kb. 0,5 cm kihagyásával rápakoljuk a masszára" és
"majd a többivel felfőzzük"? Milyen golyók?...Hol hagyok ki fél centit? Mi az a többi?

Judit71
Judit71 Tue, 2011-08-02 00:05

Szia pagi! Naszóvalakkor: A masszából kis golyókat gyártunk és belerakjuk a tepsibe lehetőleg egyenletesen elosztva. A tenyerünkkel megnyomkodjuk és kitöltjük vele a tepsit, hogy úgy nézzen ki, mintha egy deszkán elnyújtott tésztalap lenne. Ha ez megvan akkor fogod a babapiskótákat és rápakolod erre a elnyomkodott masszára egymás mellé, de nem szorosan, hanem kb. fél centi távolságra egymástól. Az 1 liter tejből kimérsz kb. két decit egy kisebb tálba, beleszórod a 3 csomag pudingport és csomómentesre kevered. A maradék tejet, azt a kb 8 decit ami az 1 literből maradt egy lábasba öntöd, hozzákevered a pudingos tejet és együtt sűrűre főzöd. Szigorúan állandó keverés mellett, de ezt lehet, hogy tudod te is.:) Remélem így már érthető:) Ha még lenne kérdésed, nagyon szívesen segítünk írj nyugodtan. Bocsi Lubikme nem akarom elvenni a kenyered, de hátha sürgősen kell a válasz.:) Ha esetleg valamit rosszul írtam, nyugodtan javítsd ki! Igaz nem próbáltam ki a receptet, de nekem már első olvasásra összeállt a kép. Ezt teszi a kb. 25 éves gyakorlat.
Judit

2157
babapiskóta 200 g
gesztenye 500 g
porcukor 15 dkg
rumaroma 30 ml
kekszmorzsa 25 dkg
margarin 10 dkg
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 15 dkg
margarin 20 dkg
habtejszín 5 dl